Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πτηνοτροφία: Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΠτηνοτροφία: Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης
spot_img

Έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση για συμμετοχή στο δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής με θέμα «Κρεοπαραγωγός Πτηνοτροφίας», που διοργανώνει Οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ).

Το πρόγραμμα υλοποιείται στις περιοχές Άρτας, Ιωαννίνων και Χαλκίδας θα δώσει τη δυνατότητα συνολικά σε 55 νέους πτηνοτρόφους με μικρή ή και καθόλου εμπειρία, να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες για την αποτελεσματική εκτροφή κρεοπαραγωγών πτηνών, όπως το κοτόπουλο και η γαλοπούλα.

Μετά την Άρτα, το πρόγραμμα συνεχίζεται για 15 ωφελούμενους πτηνοτρόφους στη Χαλκίδα. Στόχος είναι η προετοιμασία και η ενημέρωση των νέων πτηνοτρόφων για τις τελευταίες εξελίξεις, ώστε να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα των εκτροφών τους, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά και να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις προκλήσεις του πιο δυναμικού κλάδου της κτηνοτροφίας.

H συνολική διάρκεια της δράσης στη Χαλκίδα ορίζεται στις 40 ώρες, εκ των οποίων οι 32 ώρες αποτελούν τη θεωρητική εκπαίδευση και οι 8 ώρες είναι πρακτική άσκηση σε πτηνοτροφείο. Στο τέλος του προγράμματος δίνεται στους συμμετέχοντες βεβαίωση παρακολούθησης.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα κατάρτισης απευθύνεται σε νέους/ες που είναι:

  • πτηνοτρόφοι,
  • υποαπασχολούμενοι στην πτηνοτροφία με λίγη ή καθόλου εμπειρία,
  • άνεργοι που σκοπεύουν να ξεκινήσουν τη λειτουργία μονάδας εκτροφής κοτόπουλου ή γαλοπούλας, κατά προτίμηση στο πλαίσιο χρηματοδοτούμενου επενδυτικού σχεδίου (πχ Νέοι Αγρότες, σχέδιο βελτίωσης κλπ).

Πρόγραμμα σπουδών

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει:

  • Παρουσίαση της υπάρχουσας κατάστασης του κλάδου της κρεοπαραγωγού πτηνοτροφίας την Ελλάδα και στον κόσμο, προκλήσεις και προοπτικές
  • Βέλτιστες διαχειριστικές πρακτικές εκτροφής: κρεοπαραγωγών ορνιθίων, πατρογονικών σμηνών κρεοπαραγωγής, γαλοπούλας
  • Σύγχρονες προσεγγίσεις στη διατροφή των  πτηνών
  • Μέτρα βιοασφάλειας
  • Εμβολιασμοί και ασθένειες κρεοπαραγωγών πτηνών
  • Κανόνες ευζωίας
  • Περιβαλλοντικές επιπτώσεις πτηνοτροφικής μονάδας
  • Σχεδιασμός και εξοπλισμός πτηνοτροφικής μονάδας
  • Εκτίμηση κόστους παραγωγής και οικονομικών δεικτών βιωσιμότητας μιας μονάδας

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο