Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024
23.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ελληνική βιομηχανία ζάχαρης: παράσταση διαμαρτυρίας από τευτλοπαραγωγούς

ΑρχικήΝέαΕλληνική βιομηχανία ζάχαρης: παράσταση διαμαρτυρίας από τευτλοπαραγωγούς
spot_img

cibum team

Παράσταση διαμαρτυρίας για το “αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η καλλιέργεια ζάχαρης στην Ελλάδα”, πραγματοποίησαν τευτλοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στη Λάρισα, ζητώντας να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό.

Μεταξύ των αιτημάτων τους συγκαταλέγεται η στήριξη του εισοδήματός τους για την περσινή χρονιά, αφού, όπως είπε, ο αντιπρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Σαμαράς, “δεν υπήρξε παραγωγή ζάχαρης και οι ποσότητες που δώσαμε κατευθύνθηκαν σε μονάδες βιοαερίου”.

Σύμφωνα με τους τευτλοπαραγωγούς, το 2020 σπάρθηκαν 12.000 στρέμματα με τεύτλα, από τα οποία τα 3.000 στρέμματα είτε έμειναν ασυγκόμιστα, είτε η παραγωγή από αυτά δεν παραδόθηκε, λόγω χαμηλής τιμής. Φέτος, καλλιεργούνται κάποια στρέμματα στην Πιερία και περί τα 1.500 στρέμματα σε Θεσσαλία, με το σύνολο της παραγωγής να οδεύει για βιοαέριο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πιπεριές: Ποιο χρώμα είναι πιο υγιεινό;

Οι πιπεριές είναι γνωστές για τα πολλαπλά τους οφέλη για την υγεία, αλλά η διαφορά στο χρώμα τους μπορεί να υποδηλώνει διαφοροποιημένη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά.

Μέχρι πόσα πατατάκια με πράσινα σημάδια μπορείτε να φάτε για να μην αρρωστήσετε

Επειδή υπάρχουν μέσα σε σακουλάκι γνωστής εταιρείας, δεν σημαίνει ότι πρέπει και να τα καταναλώσετε.

Listeria monocytogenes σε εστιατόρια και καφέ: Ποια τα επικίνδυνα σημεία επιμόλυνσης και πώς μεταφέρεται

Η παρουσία L. monocytogenes στο περιβάλλον και τυχόν αποτυχίες στις GMP θα μπορούσαν να προωθήσουν την επιμόλυνση των τροφίμων με αυτό το παθογόνο, που αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τους καταναλωτές.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο