Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ελληνική βιομηχανία ζάχαρης: παράσταση διαμαρτυρίας από τευτλοπαραγωγούς

ΑρχικήΝέαΕλληνική βιομηχανία ζάχαρης: παράσταση διαμαρτυρίας από τευτλοπαραγωγούς
spot_img

cibum team

Παράσταση διαμαρτυρίας για το “αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η καλλιέργεια ζάχαρης στην Ελλάδα”, πραγματοποίησαν τευτλοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στη Λάρισα, ζητώντας να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό.

Μεταξύ των αιτημάτων τους συγκαταλέγεται η στήριξη του εισοδήματός τους για την περσινή χρονιά, αφού, όπως είπε, ο αντιπρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Σαμαράς, “δεν υπήρξε παραγωγή ζάχαρης και οι ποσότητες που δώσαμε κατευθύνθηκαν σε μονάδες βιοαερίου”.

Σύμφωνα με τους τευτλοπαραγωγούς, το 2020 σπάρθηκαν 12.000 στρέμματα με τεύτλα, από τα οποία τα 3.000 στρέμματα είτε έμειναν ασυγκόμιστα, είτε η παραγωγή από αυτά δεν παραδόθηκε, λόγω χαμηλής τιμής. Φέτος, καλλιεργούνται κάποια στρέμματα στην Πιερία και περί τα 1.500 στρέμματα σε Θεσσαλία, με το σύνολο της παραγωγής να οδεύει για βιοαέριο.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η επιλογή ή όχι καυτερών γεύσεων δείχνει τι χαρακτήρας είσαι!

Έρευνα αποκάλυψε πως το 62% των ανθρώπων που προτιμούν τα καυτερά φαγητά θεωρεί τον εαυτό του πιο ελκυστικό, αλλά και άλλες ενδιαφέρουσες συσχετίσεις της αρέσκειας στα καρυκευμένα γεύματα και την προσωπικότητα.

Επίκειται “κοσμογονία” στα υλικά συσκευασίας; Η EFSA επαναξιολογεί τους κινδύνους από πλαστικοποιητές

Η EFSA κλήθηκε από την ΕE να επαναξιολογήσει τους κινδύνους από την παρουσία πλαστικοποιητών, όπως οι φθαλικές ενώσεις, σε υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCM) και δημοσιοποίησε το πρωτόκολλο της επαναξιολόγησης.

Ανατροπή: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ακυρώνει την απόφαση της ΕΕ για απαγόρευση διοξειδίου του τιτανίου στα τρόφιμα!

Ασαφές το τι θα γίνει από δω και πέρα - Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο έκρινε ότι η ΕΕ αξιολόγησε λάθος τις μελέτες στις οποίες στηρίχθηκε η απαγόρευση.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα