Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
25 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ελληνική βιομηχανία ζάχαρης: παράσταση διαμαρτυρίας από τευτλοπαραγωγούς

ΑρχικήΝέαΕλληνική βιομηχανία ζάχαρης: παράσταση διαμαρτυρίας από τευτλοπαραγωγούς
spot_img

cibum team

Παράσταση διαμαρτυρίας για το “αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η καλλιέργεια ζάχαρης στην Ελλάδα”, πραγματοποίησαν τευτλοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στη Λάρισα, ζητώντας να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό.

Μεταξύ των αιτημάτων τους συγκαταλέγεται η στήριξη του εισοδήματός τους για την περσινή χρονιά, αφού, όπως είπε, ο αντιπρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Σαμαράς, “δεν υπήρξε παραγωγή ζάχαρης και οι ποσότητες που δώσαμε κατευθύνθηκαν σε μονάδες βιοαερίου”.

Σύμφωνα με τους τευτλοπαραγωγούς, το 2020 σπάρθηκαν 12.000 στρέμματα με τεύτλα, από τα οποία τα 3.000 στρέμματα είτε έμειναν ασυγκόμιστα, είτε η παραγωγή από αυτά δεν παραδόθηκε, λόγω χαμηλής τιμής. Φέτος, καλλιεργούνται κάποια στρέμματα στην Πιερία και περί τα 1.500 στρέμματα σε Θεσσαλία, με το σύνολο της παραγωγής να οδεύει για βιοαέριο.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Η σήψη μπορεί να είναι μια δαπανηρή συνέπεια των τροφιμογενών ασθενειών – Στην κορυφή Shigella και Τοξόπλασμα

Μερικές φορές οι τροφιμογενείς λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς ή παράσιτα μπορούν να οδηγήσουν σε σήψη, οδηγώντας σε σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές.

Καινοτομία: Ήρθε η πρώτη στον κόσμο ανακυκλώσιμη χάρτινη συσκευασία για κατεψυγμένα τρόφιμα

Η εταιρεία Parkside συνεργάστηκε με την αλυσίδα super market Iceland για να παραδώσει μία από τις πρώτες χάρτινες ανακυκλώσιμες λύσεις συσκευασίας στον κόσμο για κατεψυγμένα τρόφιμα.

Τέλος η “περίοδος χάριτος” για το διοξείδιο του τιτανίου – Πότε ένα τρόφιμο μπορεί να περιέχει το πρόσθετο;

Ο κανονισμός (ΕΕ) 2022/63 περιλάμβανε μια εξάμηνη μεταβατική περίοδο, ώστε να δοθεί χρόνος στις επιχειρήσεις τροφίμων να καταργήσουν σταδιακά τη χρήση αυτού του προσθέτου τροφίμων, η οποία έληξε στις 7 Αυγούστου 2022.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα