Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Aπίστευτο: το Νο1 ποτό σε πωλήσεις στον κόσμο είναι… παγκοσμίως άγνωστο!

ΑρχικήΝέαAπίστευτο: το Νο1 ποτό σε πωλήσεις στον κόσμο είναι... παγκοσμίως άγνωστο!
spot_img

cibum team


Οι περισσότεροι από εμάς, εάν μας ρωτούσαν για το ποιο είναι το ποτό με τις μεγαλύτερη κατανάλωση στον κόσμο, θα απαντούσαμε πιθανότατα το ουίσκι ή έστω τη βότκα.

Κι όμως, δεν είναι κανένα από αυτό. Το νούμερο ένα ποτό στον κόσμο (ανάμεσα σε αυτά με υψηλή περιεκτικότητα οινοπνεύματος) είναι το… μπαϊτζιού!

Πρόκειται για ένα κινέζικο ποτό, το οποίο ελάχιστοι από εμάς έχουμε ακούσει και ακόμη λιγότεροι έχουμε δοκιμάσει.

Είναι το εθνικό ποτό της Κίνας και καταναλώνεται από περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο καταναλωτές στην Ασία (κυρίως στην Κίνα). Αρκεί να σας πούμε ότι υπολογίζεται πως κάθε χρόνο καταναλώνονται (κρατηθείτε…) 5,2 δισεκατομμύρια λίτρα του εν λόγω ποτού!

Η περιεκτικότητά του σε αλκοόλ είναι σχετικά υψηλή (40-65%, όταν η βότκα βρίσκεται κάπου στο 40%), ενώ υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά είδη:

– αυτό που φτιάχνεται από σόργο (σιτηρό που θυμίζει τον αραβόσιτο, είναι η πιο διαδεδομένο εκδοχή)

– αυτό που φτιάχνεται από σιτάρι

– αυτό που φτιάχνεται από ρύζι

– αυτό που φτιάχνεται από καλαμπόκι.

Το κάθε ένα από αυτά έχει διαφορετική ένταση και γεύση, άρα και διαφορετικούς οπαδούς.

Οι Κινέζοι εδώ και λίγα χρόνια ενδιαφέρονται να το προωθήσουν στο εξωτερικό, ωστόσο αντιμετωπίζουν το εξής πρόβλημα: η υψηλή του περιεκτικότητα σε αλκοόλ το καθιστά αρκετά ακριβό στις χώρες, όπου η φορολόγηση εξαρτάται από το ποσοστό οινοπνεύματος σε κάθε ποτό.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο