Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εστίαση: Πότε θα είναι έτοιμη η εφαρμογή για τον έλεγχο των εμβολιασμένων

ΑρχικήΝέαΕστίαση: Πότε θα είναι έτοιμη η εφαρμογή για τον έλεγχο των εμβολιασμένων
spot_img

cibum team

 

Στις 10 Ιουλίου εκτιμάται πως θα είναι έτοιμη η εφαρμογή, την οποία θα χρησιμοποιούν οι επιχειρηματίες της εστίασης, για να ελέγχουν – από την Πέμπτη 15 Ιουλίου, που τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα – ποιοι είναι εμβολιασμένοι ή έχουν κάνει μοριακό ή rapid τεστ και ποιοι όχι.

Όπως διευκρίνισε, ο Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, μιλώντας στο Mega, οι πολίτες έχουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού όταν έχουν εμβολιαστεί ή το πιστοποιητικό του αρνητικού PCR ή rapid test, το οποίο είναι στο κινητό τους τηλέφωνο ή μπορεί κανείς να το έχει και σε χαρτί.

Με αυτό τον τρόπο, ο πολίτης θα δείχνει το πιστοποιητικό στον επιχειρηματία.

«Εν συνεχεία, αυτός ο οποίος θα έχει τη σχετική διαδικασία ελέγχου θα έχει κατεβάσει μια εφαρμογή από το gov.gr, η οποία εφαρμογή θα κάνει το εξής: θα ανάβει πράσινο όταν κάποιος έχει εμβολιαστεί και θα σου λέει ότι πράγματι έχεις ένα έγκυρο πιστοποιητικό», εξήγησε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

«Στην πραγματικότητα δηλαδή θα κοιτάζει το πιστοποιητικό και θα μπορεί να διαπιστώσει ότι είναι ένα έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αντίστοιχα ένα έγκυρο πιστοποιητικό αρνητικού τεστ», είπε.

Oι αλλαγές από 15 Ιουλίου: Οι αμιγείς και μικτοί χώροι στα καταστήματα

Aπό τις 15 Ιουλίου θα ξεκινήσει η εφαρμογή των «προνομίων» (διευκολύνσεων, όπως τις αποκαλούν από την κυβέρνηση) για τους εμβολιασμένους πολίτες.

Οι χώροι θα χωρίζονται σε αμιγείς και σε μικτούς, με την επιλογή να ανήκει στον επιχειρηματία.

Ωστόσο, αυτό θα επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία της επιχείρησης, αφού η χωρητικότητα στους κλειστούς χώρους για τους εμβολιασμένους θα κυμαίνεται από 75% έως 85%, ενώ στους μικτούς από 25%-75%.

Στους αμιγείς χώρους θα επιτρέπονται μόνο οι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις ή με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson, αφού έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους και όσοι έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο.

Στους αμιγείς χώρους δεν απαιτείται η χρήση μάσκας, σε αντίθεση με τους μικτούς.

Στους μεικτούς χώρους θα έχουν πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες ή έχουν υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης της νόσου COVID-19 (PCR test ή rapid test) με αρνητικό αποτέλεσμα κατά τις τελευταίες 48 ώρες.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο