Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στήριξη του ΥΠΑΑΤ στις αυτόχθονες φυλές Βοοειδών και την εκτατική κτηνοτροφία

ΑρχικήΝέαΣτήριξη του ΥΠΑΑΤ στις αυτόχθονες φυλές Βοοειδών και την εκτατική κτηνοτροφία
spot_img

cibum team

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός συναντήθηκε με το προεδρείο της Ένωσης Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών.

Ο πρόεδρος της ΕΕΕΒΦΒ κ. Αχιλλέας Τσαπραϊλης και ο Γ.Γ  Dr Γιάννης Καζόγλου, ενημέρωσαν διεξοδικά  τον ΥΠΑΑΤ για τα ζητήματα που τους απασχολούν και ιδιαίτερα για τις ζημιές που έχει προκαλέσει η πανδημία του Covid-19 στις εκτροφές της Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν την έδρα τους σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας.

Ακολούθησε μακρά ανταλλαγή απόψεων, ενώ συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω στήριξης των Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών.

Ο κ. Λιβανός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των εκτροφέων ότι από τις βασικές προτεραιότητες του ΥΠΑΑΤ είναι η ανάδειξη και ουσιαστική στήριξη των προϊόντων πολύ υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, η οποία θα μεγιστοποιήσει την προστιθέμενη αξία για τους παραγωγούς και εν προκειμένω για τους εκτροφείς αυτόχθονων φυλών βοοειδών της χώρας. 

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΕΕΕΒΦΒ κ. Τσαπραϊλης, εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για το γεγονός, όπως είπε, ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ένας Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει φιλοκτηνοτροφικές ιδέες. «Ελπίζουμε ότι η συνεργασία που ξεκινήσαμε σήμερα θα έχει καλή συνέχεια, προκειμένου η  εκτατική κτηνοτροφία και οι αυτόχθονες φυλές θα τύχουν της στήριξης που αξίζουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.  Τσαπραϊλης.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα