Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023
23.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Χρηματοδότηση 4,7 εκατ. € για τα αλιευτικά καταφύγια Αχλαδίου και Γλύφας

ΑρχικήΝέαΧρηματοδότηση 4,7 εκατ. € για τα αλιευτικά καταφύγια Αχλαδίου και Γλύφας
spot_img

cibum team


Την υπογραφή των αποφάσεων χρηματοδότησης των έργων επέκτασης των αλιευτικών καταφυγίων του Αχλαδίου και της Γλύφας, του Δήμου Στυλίδας, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ) 2014-2020 ανακοίνωσε, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Οικονόμου.

«Καταφέραμε, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, με δουλειά και συνεργασία, να ξεμπλοκάρουμε την ένταξη δύο πολύ σημαντικών έργων ανάπτυξης και υποδομής για το παράκτιο μέτωπο της ανατολικής Φθιώτιδας, αλλά και ολόκληρου του νομού. Οι επεκτάσεις των αλιευτικών καταφυγίων Αχλαδίου και Γλύφας θα δώσουν νέα πνοή στα δύο ψαροχώρια μας ενισχύοντας την ταυτότητα τους, εκσυγχρονίζοντας τη δουλειά των αλιέων, προσελκύοντας μεγαλύτερα σκάφη και εν τέλει ανοίγοντας νέες θέσεις εργασίας που ενισχύουν το τοπικό εισόδημα», δήλωσε ο κ. Οικονόνου, ο οποίος συνοδευόταν από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό.

«Για εμάς, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τα δύο αυτά έργα, σε Αχλάδι και Γλύφα, είναι ένα ακόμα κομμάτι του παζλ στις παρεμβάσεις που κάνουμε στη Φθιώτιδα. Ξεμπλοκάραμε το αρδευτικό έργο στη Βίστριζα, δημοπρατήσαμε μετά από πολύ καιρό στασιμότητας το αρδευτικό έργο στην Ηράκλεια, εξασφαλίσαμε χρήματα για να μελετήσουμε το έργο των κλειστών αρδευτικών δικτύων στην Ανθήλη και συνεχίζουμε, με οδηγό μας τις συνέργειες, προκειμένου να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε έργα υποδομής και ουσίας που θα απελευθερώσουν την ισχύ του πρωτογενή τομέα και θα τον καθιερώσουν ως αναπτυξιακό θεμέλιο στο νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Από την πλευρά του, ο κ. Σπανός ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Ανακοινώσαμε την εξασφάλιση των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων για την εκτέλεση έργων επέκτασης των δύο αλιευτικών καταφυγίων». «Καταφέραμε με σκληρή δουλειά και καλή συνεργασία να ικανοποιήσουμε δύο αιτήματα που χρόνιζαν, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι απαντούμε με έργα στις ανάγκες του αλιευτικού στόλου της περιοχής. Παράλληλα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκτελεί σημαντικά έργα αναβάθμισης των λιμένων της ΠΕ Φθιώτιδας. Αυξάνει κατακόρυφα τις δυνατότητες των λιμενικών εγκαταστάσεων της περιοχής, με ευεργετικές συνέπειες για την αλιεία, τον τουρισμό και την τοπική οικονομία», συμπλήρωσε.

Η συνολική δημόσια δαπάνη για τα έργα επέκτασης και των δύο αλιευτικών καταφυγίων ανέρχεται σε 4.797.000 ευρώ. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης των ενταγμένων έργων είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και φορέας λειτουργίας και συντήρησης αυτών είναι το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας.

Αναλυτικά, για την επέκταση του αλιευτικού καταφυγίου Αχλαδίου η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται 2.765.000 ευρώ και αφορά τη βελτίωση και επέκτασή του. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, «το έργο κρίνεται αναγκαίο, έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα και είναι προς όφελος των επαγγελματιών αλιέων της περιοχής, καθώς θα προσφέρει αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού και αναβάθμιση των παροχών του καταφυγίου στους χρήστες του. Μετά την ολοκλήρωση των έργων θα μπορούν να ελλιμενιστούν με ασφάλεια 74 αλιευτικά σκάφη».

Σε ό,τι αφορά την επέκταση του αλιευτικού καταφυγίου Γλύφας, η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 2.032.000 ευρώ και αφορά τη βελτίωση και επέκτασή του. Με την επέκταση του καταφυγίου θα βελτιωθούν οι συνθήκες ελλιμενισμού και θα δοθεί η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν περισσότερα και μεγαλύτερα σκάφη σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση.

 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα αυτοκόλλητα βραβείων αυξάνουν τις πωλήσεις στο τυρί! Επιστημονική έρευνα

οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερο για επισημάνσεις βραβείου

Τι πιστεύουν οι καταναλωτές για τα φυτικά προϊόντα;

Είναι παραπλανητικοί οι όροι "κρέας" ή "γάλα" σε φυτικά προϊόντα ή όχι; Τι ισχύει σε διάφορες χώρες.

Πολυανθεκτικά παθογόνα βακτήρια βρέθηκαν στο 40% των δειγμάτων κρέατος σούπερ μάρκετ!

Πολυανθεκτικό στα αντιβιοτικά E. coli βρέθηκε στο 40% των δειγμάτων κρέατος σούπερ μάρκετ που δοκιμάστηκαν σε ισπανική μελέτη - Τα πουλερικά η πιο μολυσμένη κατηγορία.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα