Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ελβετία: Αποσύρονται κατεψυγμένα μούρα που είχαν μολυνθεί με νοροϊό

ΑρχικήΝέαΕλβετία: Αποσύρονται κατεψυγμένα μούρα που είχαν μολυνθεί με νοροϊό
spot_img

cibum team

 

Εισαγόμενα κατεψυγμένα μούρα (σε μικτές συσκευασίες) υποψιάζεται ότι βρίσκονται πίσω από έξαρση του νοροϊού στην Ελβετία.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Ασφάλεια και Κτηνιατρική Τροφίμων (FSVO) ενημερώθηκε από τις καντονικές αρχές επιβολής τροφίμων (ένα καντόνι είναι μια περιοχή της χώρας) ότι οι ασθένειες οφείλονται πιθανώς σε μούρα μολυσμένα με νοροϊό.

Αυτές οι περιφερειακές μονάδες εξέτασαν ύποπτα μολυσμένα μούρα για νοροϊό και βρήκαν τον ιό στα μούρα, γεγονός που οδήγησε στον προσδιορισμό των φρούτων ως την πιθανή πηγή των λοιμώξεων.

Το FSVO είναι η κεντρική αρχή για την ασφάλεια των τροφίμων στην Ελβετία.

Δεν είναι γνωστό πόσοι άνθρωποι είναι άρρωστοι, αλλά αξιωματούχοι δήλωσαν ότι βρέθηκαν αρκετά άτομα με άμεση σχέση με τα μούρα και την ασθένεια, ενώ παράλληλα υπάρχει πιθανότητα σύνδεσης με τα μούρα και τον νοροϊό για τρία ακόμη άτομα. Υπάρχουν επίσης αναφορές μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο από άτομα που έχουν μολυνθεί από μούρα.

Καθώς κανένα από τα μικτά μούρα από τη Γερμανία δεν πωλήθηκε απευθείας σε καταναλωτή, δεν υπήρξε ανάκληση ή δημόσια προειδοποίηση. Τα μούρα παραδόθηκαν στον τομέα της εστίασης.

Υπήρξε μια απόσυρση από την αγορά καθώς ο πωλητής των μούρων στην Ελβετία ενημέρωσε όλους τους πελάτες τους στη χώρα για το περιστατικό, ώστε να ληφθούν προληπτικά μέτρα.

Το 2015, ένα ξέσπασμα νοροϊού σε ένα σουηδικό γηροκομείο προκάλεσε 70 άτομα να αρρωστήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις θάνατοι συνδέθηκαν με αυτό το ξέσπασμα. Μικροβιολογική ανάλυση είχε επιβεβαιώσει τον νοροϊό στα κατεψυγμένα μούρα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο