Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023
19.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αθώα λόγω αμφιβολιών η Coca Cola στις κατηγορίες για μονοπωλιακές πρακτικές στην Ευρώπη

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΑθώα λόγω αμφιβολιών η Coca Cola στις κατηγορίες για μονοπωλιακές πρακτικές στην Ευρώπη
spot_img

Ο πολυεθνικός κολοσσός παραπέμφθηκε στην Ευρωπαϊκή Αρχή Ανταγωνισμού με την κατηγορία ότι εφαρμόζει αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές, χορηγώντας υπό όρους εκπτώσεις σε λιανοπωλητές σε ορισμένες χώρες της ΕΕ προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο νέων ποτών στην αγορά.

Oι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σταμάτησαν την περασμένη Τρίτη έρευνα για πιθανές αντιανταγωνιστικές πρακτικές της Coca-Cola και των εμφιαλωτών της, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τη συνέχιση της υπόθεσης, ανέφερε το Reuters.

   Η ΕΕ ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνήσει τους ισχυρισμούς πως οι εταιρίες Coca-Cola Co KO.N, Coca-Cola Europacific Partners και Coca-Cola Hellenic CCHB.UL  θα μπορούσαν να έχουν καταχραστεί την κυριαρχία τους χορηγώντας υπό όρους εκπτώσεις σε λιανοπωλητές σε ορισμένες χώρες της ΕΕ προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο νέων ποτών στην αγορά όπως αναφέρει το competition policy international.

“Με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία που συλλέχθηκαν, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει επαρκής βάση για περαιτέρω συνέχιση της έρευνας», ανέφερε σε δήλωση η αρχή επιβολής του ανταγωνισμού της ΕΕ. “Το κλείσιμο της έρευνας δεν αποτελεί διαπίστωση ότι η εν λόγω συμπεριφορά συμμορφώνεται με τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ”, ανέφερε. Η εταιρεία δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα και θα συνεχίσει να τηρεί όλους τους κανονισμούς της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img

Must read

Metro My market: Καταγγελία εναντίον της efood-market

Στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας προσέφυγε η my market και η διαφημιστική MULLENLOWE για το διαφημιστικό βίντεο της efood market.

Έκρηξη λοιμώξεων σαλμονέλας στην Ευρώπη από κοτόπουλο σε εστιατόρια

Η πλειονότητα των περιπτώσεων έχει συνδεθεί με τοπικά εστιατόρια που σερβίρουν κεμπάπ κοτόπουλου. 

Μελέτη: Επικίνδυνα και τα «ασφαλέστερα» PFAS σε συσκευασίες τροφίμων

Ανάλυση σε 42 χάρτινες συσκευασίες fast food οι οποίες περιέχουν τα μεγαλύτερα πολυμερή PFAS που θεωρούνται πιο "ασφαλή".
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα