Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Burger King: Μήνυση από 314 διευθυντικά στελέχη για εξαναγκασμό σε απλήρωτη  εργασία!

ΑρχικήΝέαΔιεθνήBurger King: Μήνυση από 314 διευθυντικά στελέχη για εξαναγκασμό σε απλήρωτη  εργασία!
spot_img

Οι διευθυντές υποστήριξαν ότι η επιχείρηση δεν τους καταβάλει υπερωρίες μη αναγνωρίζοντας ότι εξαναγκάζονταν να κάνουν δουλειές υπαλλήλων, πέρα και ανεξάρτητα της διευθυντικής τους θέσης.

Το πολιτειακό Εφετείο στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ έκρινε εσφαλμένη την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου με την οποία έγινε δεκτή ομαδική αγωγή διευθυντών του Burger King σε όλη την πολιτεία. Οι διευθυντές υποστήριξαν ότι η επιχείρηση δεν τους καταβάλει υπερωρίες μη αναγνωρίζοντας ότι εξαναγκάζονταν να κάνουν δουλειές υπαλλήλων, πέρα και ανεξάρτητα της διευθυντικής τους θέσης.

Η Burger King (BK) είναι Αμερικανική παγκόσμια αλυσίδα fast food που εδρεύει στην κομητεία Μαϊάμι-Ντέιντ στη Φλόριντα και σύμφωνα με απογραφή του 2016 είχε 15.243 καταστήματα σε 100 χώρες.

Ο διοικητικός κώδικας του Ουισκόνσιν προβλέπει ότι οι εργοδότες δεν χρειάζεται να πληρώνουν υπερωρίες στους εργαζόμενους, εάν αυτοί οι εργαζόμενοι υπηρετούν ως στελέχη ή διευθυντές. Ωστόσο ομάδα έξι διευθυντών  και βοηθών  διευθυντών  στο Burger Kings που διευθύνεται από την Cave Enterprises Operations LLC υπέβαλε μήνυση τον Νοέμβριο του 2019, με το βασικό επιχείρημα ότι εργάζονται περισσότερες από 40 ώρες την εβδομάδα,  ασκώντας και υπαλληλικά  καθήκοντα στα ίδια εστιατόρια που είναι διευθυντές.  

Ο δικαστής της περιφέρειας Milwaukee County, Pedro Colon, πρώην Δημοκρατικός  δέχθηκε την πρόταση των εναγόντων τον Αύγουστο του 2021 να πιστοποιηθεί η αγωγή ως ομαδική, συμπεριλαμβανομένων όλων των μισθωτών διευθυντών και βοηθών διευθυντών στο Cave Burger Kings σε όλη την πολιτεία. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα η αγωγή κάλυπτε 207 γενικούς διευθυντές και 107 βοηθούς γενικούς διευθυντές.

Ωστόσο η  εταιρεία έκανε  έφεση υποστηρίζοντας  ότι ο Colon άσκησε εσφαλμένα τη διακριτική του ευχέρεια και ότι οι ερωτήσεις σχετικά με τον χρόνο που ξοδεύει πραγματικά κάθε διευθυντής στο κατάστημα σε μη διευθυντικά καθήκοντα δεν απαντήθηκαν. Ο Colon συμφώνησε ότι αυτές οι ερωτήσεις θα έπρεπε να απαντηθούν για κάθε έναν διευθυντή, ξεχωριστά, αλλά δεν εξήγησε πώς  μπορεί να γίνει αυτό χωρίς να  αυτό χωρίς να απαιτείται ατομική μαρτυρία.

Το Εφετείο δέχτηκε τις αιτιάσεις της εταιρείας και αναίρεσε την απόφαση ομαδικής αγωγής  μεταβιβάζοντας την υπόθεση πίσω στον Δικαστή Colon για να αναλύσει ξανά το αίτημα ομαδικής αγωγής. «Η επίδειξη ορθολογικής λήψης αποφάσεων από το δικαστήριο θα υποστηρίξει με τη σειρά του την αποφασιστικότητα ότι άσκησε σωστά τη διακριτική του ευχέρεια για τη λήψη απόφασης σχετικά με την πιστοποίηση κατηγορίας που θα μπορούσε να αποδώσει ένα λογικό δικαστήριο», έγραψε η δικαστής Maxine Aldridge White.

Ωστόσο, ο Summer Murshid, ένας από τους πολλούς δικηγόρους που εκπροσωπούν τους διευθυντές, υποστήριξε  σε ένα email  του προς στο Associated Press πως θεωρεί βέβαιο ότι  η ομαδική αγωγή των διευθυντών θα δικαιωθεί και ότι τα στοιχεία θα αποδείξουν ότι αναγκάστηκαν να εργαστούν υπερωρίες χωρίς αποζημίωση.

Πηγή: AP NEWS

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img

Must read

Metro My market: Καταγγελία εναντίον της efood-market

Στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας προσέφυγε η my market και η διαφημιστική MULLENLOWE για το διαφημιστικό βίντεο της efood market.

Έκρηξη λοιμώξεων σαλμονέλας στην Ευρώπη από κοτόπουλο σε εστιατόρια

Η πλειονότητα των περιπτώσεων έχει συνδεθεί με τοπικά εστιατόρια που σερβίρουν κεμπάπ κοτόπουλου. 

Μελέτη: Επικίνδυνα και τα «ασφαλέστερα» PFAS σε συσκευασίες τροφίμων

Ανάλυση σε 42 χάρτινες συσκευασίες fast food οι οποίες περιέχουν τα μεγαλύτερα πολυμερή PFAS που θεωρούνται πιο "ασφαλή".
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα