Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

CEΟ: Μαθήματα ηγεσίας που έδωσε η πανδημία

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαCEΟ: Μαθήματα ηγεσίας που έδωσε η πανδημία
spot_img

Τριάντα Διευθύνοντες Σύμβουλοι από επιχειρήσεις του Καναδά, μεταξύ των οποίων παντοπωλεία, λιανοπωλητές, εστιατόρια και ξενοδοχεία – έγραψαν τις εμπειρίες τους για όσα βίωσαν την εποχή του Covid και των Lockdown. 

Οι ιστορίες έγιναν Unprecedented , ένα βιβλίο και ενώ όταν χτύπησε ο COVID-19, δεν υπήρχε μελέτη περίπτωσης ή εγχειρίδιο για το πώς να διαχειριστεί η κρίση, τώρα υπάρχει.

- Advertisement -

Το Unprecedent αποκαλύπτει τις εμπειρίες των ηγετών που είχαν συνηθίσει να παίρνουν αποφάσεις με γνώμονα τα κέρδη, ξαφνικά βρέθηκαν να κάνουν επιλογές με βάση κοινές εταιρικές και ανθρώπινες αξίες και όχι οικονομικά αποτελέσματα. Διευθύνοντες σύμβουλοι εμβληματικών εταιρειών προσέφεραν τις προσωπικές τους απόψεις για το πώς τα κατάφεραν σε πρωτόγνωρες στιγμές.

Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι μίλησαν για την ανάγκη να είναι ευέλικτοι, με ενσυναίσθηση και διαισθητικοί. Αρκετοί τόνισαν ότι οι προκλήσεις που αντιμετώπισαν επιδεινώθηκαν από την αδράνεια, τις αμφιταλαντεύσεις ή την έλλειψη σαφήνειας από τους πολιτικούς ηγέτες και τους κυβερνητικούς θεσμούς.

Η αντιμετώπιση της έλλειψης σε χαρτιά υγείας

Η Kruger είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής χαρτιού υγείας στον Καναδά και ο CEO Dino Bianco αναφέρει στο βιβλίο ότι ποτέ και κανείς δεν ενδιαφερόταν για τα χαρτιά υγείας. Ξαφνικά όλοι άρχισαν να νοιάζονται και τον προσέγγιζαν δημοσιογράφοι για συνεντεύξεις. Όπως λέει, κατάλαβε ότι η επιχειρηματικότητα δεν θα είναι ποτέ πια ίδια όταν είδε ανθρώπους μέσα στα σουπερμάρκετ να γεμίζουν τα καρότσια τους με χαρτιά υγείας. Και όπως λέει χαρακτηριστικά: “Ξαφνικά οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν ότι αυτό το προϊόν που όλοι χρησιμοποιούσαν αλλά ποτέ δεν το σκέφτηκαν πραγματικά είχε γίνει “φάρος” για την κρίση του COVID. Αν σου τελειώσουν τα ζυμαρικά, έχεις ρύζι. Τελείωσαν τα πορτοκάλια, τρως μήλα. Αλλά αν τελειώσει το χαρτί υγείας, τότε τι;”

Και προσθέτει “Καθώς αναλογίζομαι την εποχή πριν από την πανδημία, πάντα πίστευα ότι, ως ηγέτης, ήμουν έτοιμος να χειριστώ σχεδόν οτιδήποτε μπορούσε να έρθει στο δρόμο μου. Είμαι στο στάδιο της καριέρας μου όταν νόμιζα ότι τα είχα δει όλα. Αλλά μετά ήρθε ο COVID“.

Η εστίαση συναντάται με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ!

Η RBI διαχειρίζεται τα εστιατόρια Tim Hortons, Burger King, Popeyes και Firehouse Subs και ο CEO José Cil, αποτυπώνει την απίστευτη εμπειρία που έζησε όταν του ζητήθηκε να συναντηθεί με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ προκειμένου να ζητήσει την γνώμη του για την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει ο κλάδος της εστίασης. Ποτέ και σε καμία κρίση δεν είχε ξαναγίνει κάτι τέτοιο και ο Cil περιγράφει την προετοιμασία του, τον άγχος του αλλά και την εξέλιξη της συνάντησης.

Από CEO σε τράπεζα, εθελοντής σε προετοιμασία γευμάτων

Ο Brian Porter, CEO της Bank of Nova Scotia περιγράφει πως εφτασε ο ίδιος και οι συνάδελφοί του να ετοιμάζουν γεύματα για το υγειονομικό προσωπικό της χώρας. “Αυτοί οι δύσκολοι δεκαοκτώ μήνες αποκάλυψαν τα πολλά δυνατά σημεία αυτής της μεγάλης χώρας, αλλά αποκάλυψαν επίσης τις ελλείψεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν, τόσο για να προετοιμαστούμε για την επόμενη κρίση όσο και για να διασφαλίσουμε την ευημερία μας τις επόμενες δεκαετίες” γράφει.

Για να διαβάσετε τις εμπειρίες και τα διδάγματα που προσέφερε η πανδημία στα ηγετικά στελέχη πατήστε ΕΔΩ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ

Προσοχή – ΕΦΕΤ: «ΜΗΝ το φάτε» – Το ελληνικό κοτόπουλο που ανακαλείται από τα σουπερμάρκετ – Κίνδυνος δηλητηρίασης (Φωτο)

Ανάκληση κοτόπουλου ελληνικής εταιρείας μολυσμένου με το παθογόνο βακτήριο της σαλμονέλας
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα