Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023
6.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιχειρήσεις – Απογραφή ωραρίου εργασίας: Λήξη χρόνου την Τρίτη

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΕπιχειρήσεις - Απογραφή ωραρίου εργασίας: Λήξη χρόνου την Τρίτη
spot_img

Δεν θα δοθεί νέα παράταση στην απογραφή των επιχειρήσεων.

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00 τα μεσάνυχτα λήγει η νέα προθεσμία για την ολοκλήρωση της ψηφιακής απογραφικής διαδικασίας του ωραρίου απασχόλησης, στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, από όλες τις επιχειρήσεις – εργοδότες του ιδιωτικού τομέα για το σύνολο των εργαζομένων τους με σύμβαση μισθωτής εξαρτημένης εργασίας. Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοίνωσε ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση, με δεδομένο ότι η αρχική προθεσμία εξέπνε στις 30 Νοεμβρίου.

Από την 1η Νοεμβρίου που άνοιξε το σύστημα έως και σήμερα έχουν γίνει εγγραφές για 1.697.775 εργαζομένους σε σύνολο 2.414.721 εργαζομένων για τους οποίους υπάρχει υποχρέωση απογραφής (ποσοστό 70,2 % επί του συνόλου). Αντίστοιχα, σήμερα, επί συνόλου 288.121 επιχειρήσεων είχαν εγγραφεί 237.183 επιχειρήσεις (ποσοστό 82,3%). Έχει δηλαδή εγγραφεί η μεγάλη πλειονότητα τόσο των επιχειρήσεων όσο και των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι εναπομείνασες εταιρείες που δεν έχουν απογραφεί και οι λογιστές τους να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα η ψηφιακή απογραφή του χρόνου εργασίας. Διαδικασία που αποτελεί το προηγούμενο στάδιο για την πλήρη εφαρμογή του μηχανισμού της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στο σύνολο των επιχειρηματικών κλάδων και των εργαζόμενων, με τη σειρά προτεραιότητας που έχει ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ύστερα από διάλογο προκειμένου να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά λειτουργίας των επιμέρους κλάδων και επαγγελμάτων

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελέτη: Ποια συσκευασία αλλοιώνει περισσότερο τη γεύση και τη φρεσκάδα του γάλακτος;

Επιστημονική μελέτη συνέκρινε έξι συσκευασίες γάλακτος: χάρτινα δοχεία, τρία είδη πλαστικών, μία χάρτινη σακούλα και ένα γυάλινο μπουκάλι για να καταλήξει ποια είναι καλύτερη και ποια χειρότερη σε γεύση και φρεσκάδα.

Παράδοξα τα ευρήματα μελέτης για το οικολογικό αποτύπωμα των τροφίμων – Η “έκπληξη” των βιολογικών

Για πρώτη φορά γίνεται στοχευμένη σύγκριση για την επιρροή της παραγωγής, της μεταφοράς, και της συσκευασίας.

Τα νιτρώδη άλατα σε τρόφιμα σχετίζονται τώρα και με τον διαβήτη τύπου 2 λέει η Γαλλία

Έρευνα σε πάνω από 100.000 εθελοντές για 15 χρόνια.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα