Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
18.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έκκληση για βοήθεια από τους Ευρωπαίους λιανοπωλητές ΜΜΕ – “Αβάσταχτο” των ενεργειακό κόστος για μικρά και μεσαία σουπερμάρκετ

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΈκκληση για βοήθεια από τους Ευρωπαίους λιανοπωλητές ΜΜΕ - "Αβάσταχτο" των ενεργειακό κόστος για μικρά και μεσαία σουπερμάρκετ
spot_img

Ιndependent Retail Europe: Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ΕΕ «Πρέπει να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους» για να βοηθήσουν τους λιανοπωλητές ΜΜΕ με το ενεργειακό κόστος

Η Ιndependent Retail Europe καλεί τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της ΕΕ και τα κράτη μέλη να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους να βοηθήσει τους λιανοπωλητές ΜΜΕ με τους ραγδαίους λογαριασμούς ενέργειας και να υιοθετήσουν και να εκτελέσουν γρήγορα μέτρα έκτακτης ανάγκης.


Πολλοί λιανοπωλητές ΜΜΕ σύμφωνα με την Ιndependent Retail Europe, είναι υποχρεωμένοι να συνάπτουν νέες ενεργειακές συμβάσεις, με συχνά πενταπλασιασμό ή δεκαπλασιασμό των τιμών. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, μπορεί να χρειαστεί να κλείσουν τα καταστήματα, καθώς το τρέχον κόστος ενέργειας κάνει ασύμφορη τη λειτουργία των επιχειρήσεων. Ιδιαίτερα επηρεάζονται οι λιανοπωλητές μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων καθώς τα συστήματα ψύξης πρέπει να λειτουργούν συνεχώς.
Ορισμένα κράτη μέλη έχουν ήδη θεσπίσει προσωρινά μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων βάσει κρατικών ενισχύσεων. Ωστόσο, δεν μπορούν όλοι οι λιανοπωλητές ΜΜΕ να επωφεληθούν από αυτές τις επιδοτήσεις ή, και να μπορούν οι επιδοτήσεις δεν απαρκούν.
Ταυτόχρονα, οι ΜΜΕ καλούνται να επενδύσουν σε μέτρα ψηφιοποίησης και βιωσιμότητας, μεταξύ των οποίων
μακροπρόθεσμες λύσεις ενεργειακής απόδοσης.
Οι λιανοπωλητές ΜΜΕ είναι απαραίτητοι για τις κοινότητες της ΕΕ και για τον εφοδιασμό τους σε τρόφιμα. Ως εκ τούτου, παροτρύνουμε τους φορείς χάραξης πολιτικής της ΕΕ και τα κράτη μέλη να επιταχύνουν τα σχέδιά τους για επείγουσες παρεμβάσεις., καταλήγει η ανακοίνωση-έκκληση της Ιndependent Retail Europe.

Η Independent Retail Europe είναι μία ένωση που λειτουργεί ως οργανισμός-ομπρέλα για ομάδες ανεξάρτητων λιανοπωλητών στους τομείς τροφίμων και μη. Το Independent Retail Europe αντιπροσωπεύει 417.800 ανεξάρτητους λιανοπωλητές με συνδυασμένο τζίρο λιανικής άνω του 1,320 δισ. ευρώ και περισσότερα από 753.500 σημεία πώλησης και 23 ομάδες και ενώσεις ομάδων στην Ευρώπη απασχολώντας πάνω από 6,50 εκατομμύρια ανθρώπους και δημιουργώντας συνδυασμένο κύκλο εργασιών χονδρικής άνω των 513 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτό καθιστά την Independent Retail Europe μια ισχυρή, έμπειρη και σεβαστή φωνή στη χάραξη πολιτικής της ΕΕ στην καρδιά της Ευρώπης.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.

LIDL: Σαλμονέλα στα σοκολατάκια των Χριστουγεννιάτικων ημερολογίων Advent Calendar Favorina

Η Lidl ΗΠΑ ανακοίνωσε οικειοθελή ανάκληση για το ημερολόγιο Advent Calendar 8,4 ουγγιών Favorina, λόγω πιθανής μόλυνσης από σαλμονέλα.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα