Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, 2024
12.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βιομηχανία φυτικού κρέατος: Μελέτη για τον εξοπλισμό παραγωγής

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΒιομηχανία φυτικού κρέατος: Μελέτη για τον εξοπλισμό παραγωγής
spot_img

Έκθεση αναλύει πως η αναδιαμόρφωση υπαρχουσών εγκαταστάσεων μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς.

   Η επαναχρησιμοποίηση εξοπλισμών και κτιρίων από τη βιομηχανία φυτικού κρέατος, μπορεί να αυξήσει ταχύτερα την παραγωγή τους, σύμφωνα με την έκθεση Plant-based Meat Manufacturing Capacity and Pathways for Expansion, που κυκλοφόρησε στο τέλος Μαϊου από το Good Food Institute και τους Bright Green Partners.

   Η έκθεση λέει πως η ανακαίνιση ήδη υπάρχουσας υποδομής θα οδηγήσει άμεσα σε θέσεις εργασίας και θα ικανοποιήσει παράλληλα την μελλοντική ζήτηση, παρέχοντας σε επιχειρήσεις και κυβερνήσεις βασικές πληροφορίες για το πώς η παραγωγή μπορεί να επεκταθεί γρήγορα και οικονομικά για να αποφευχθούν ελλείψεις. Εκτός από το λιγότερο χρόνο που θα χρειαστεί για την ανακίνηση υπαρχόντων εγκαταστάσεων σε σύγκριση με την ανέγερση νέων, το κόστος θα είναι μειωμένο κατά 80%, επισημαίνει η έκθεση.

   Η βιομηχανία φυτικού κρέατος έχει αποδειχθεί ταχέως αναπτυσσόμενη και μπορεί να διαφυλάξει περίπου 95% λιγότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, λιγότερο νερό και λιγότερη εκμεταλλευόμενη γη. Σύμφωνα με την έκθεση, το 2022 η βιομηχανία παρήγαγε 2,2 εκατομμύρια μετρικούς τόνους φυτικού κρέατος, εκ των οποίων το 41% αυτής της δυναμικότητας στην Ευρώπη , και το 34% στην Αμερική. Ακόμη, τα στοιχεία της NielsenIQ που αναλύθηκαν από την GFI Europe έδειξαν οτι οι πωλησεις σε 13 ευρωπαϊκές χώρες αυξήθηκαν κατά 19% μεταξύ 2020 και 2022. Τα δεδομένα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα πως μια ταχύτερη λύση, όπως αυτή που προτάσσει η έκθεση, θα εξασφαλίσει πως ο κλάδος είναι σε θέση να συμβαδίζει με τη ζήτηση.

   Κατάλληλες εγκαταστάσεις για μετατροπή, σύμφωνα με την έκθεση, είναι αυτές που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τροφίμων όπως δημητριακά και ξηρά σνακ, ενώ οι συμβατικές μονάδες επεξεργασίας κρέατος θα μπορούσαν να μετατραπούν σε εγκαταστάσεις για μεταγενέστερα στάδια παραγωγής, όπως ανάμειξη, μαγείρεμα και συσκευασία. Ακόμη και άλλες βιομηχανίες θα μπορούσαν να εισέλθουν στην αγορά χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα υποδομή, όπως η ολλανδική εταιρεία επεξεργασίας κρέατος Vion, η οποία μετέτρεψε μια μονάδα επεξεργασίας βοείου κρέατος για την παραγωγή φυτικών τροφίμων. Μέσω της έκθεσης τονίζεται ακόμη στους κυβερνώντες, η αναγκαιότητα ανάπτυξης “βιώσιμων πρωτεϊνικών hotspots για να δώσουν κίνητρα για τη μετασκευή των υφιστάμενων εγκαταστάσεων προκειμένου να ενισχυθούν οι περιφερειακές οικονομίες δημιουργώντας ή διατηρώντας κρίσιμες θέσεις εργασίας στη βιομηχανία και ειδικευμένους εργαζομένους”.

   Η Carlotte Lucas, ανώτερη διευθύντρια εταιρικής δέσμευσης στο Good Food Institute Europe, δήλωσε: “Η Ευρώπη είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές στον κόσμο για το κρέας φυτικής προέλευσης, αλλά με έστω και μια μικρή αύξηση της ζήτησης που ενδέχεται να εξαντλήσει την παραγωγική ικανότητα, αυτή η έκθεση παρέχει στις επιχειρήσεις και κυβερνήσεις με οδικό χάρτη για το μέλλον”. Ο Floor Buitelaar, Managing Partner της Bright Green Partners, δήλωσε: «Η περιορισμένη χωρητικότητα και οι σημαντικές κεφαλαιακές απαιτήσεις εμποδίζουν τη μελλοντική ανάπτυξη της βιομηχανίας κρέατος που βασίζεται σε φυτά. Η μελέτη μας προσφέρει κρίσιμη καθοδήγηση, δίνοντας τη δυνατότητα στους λήπτες αποφάσεων να κάνουν ενημερωμένες επιλογές σχετικά με την ικανότητα, το κεφάλαιο και τις στρατηγικές για τον περιορισμό των επενδύσεων”.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

LIDL: Ελληνίδα μητέρα κινείται νομικά κατά του σουπερμάρκετ για τα επικίνδυνα γλυκά

Όλα τα επηρεαζόμενα προϊόντα έχουν αφαιρεθεί από το κατάστημα και προτρέπουμε όλους τους πελάτες που αγόρασαν το προϊόν να μην το καταναλώσουν, είπε η εταιρεία αλλά με καθυστέρηση

Σουπερμάρκετ: Ράφια γεμάτα με υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με χρωστικές, γαλακτωματοποιητές, τεχνητές γεύσεις και πρόσθετα – Μελέτη

Στα σουπερμάρκετ τα περισσότερα τρόφιμα με πρόσθετα - Περισσότερες από τις μισές θερμίδες που καταναλώνονται στο σπίτι, προέρχονται από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο