Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
30.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Korinthian Foods: Προς εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαKorinthian Foods: Προς εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών
spot_img

Την απόφαση για εισαγωγή των μετοχών της στην Κύρια Αγορά της Ρυθμιζόμενης Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών ανακοίνωσε η ελληνική εταιρεία βιομηχανικής εστίασης Korinthian Foods.

Ο Ηλίας Κακογιάννης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Korinthian Foods δήλωσε σχετικά: «Η προοπτική εισαγωγής στο Χρηματιστήριο αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την Korinthian Foods, σηματοδοτώντας μία νέα εποχή και για τον κλάδο μας. Η συμμετοχή μιας ευρύτερης ομάδας επενδυτών, η έκθεση στην κεφαλαιαγορά και οι δυνατότητες που απορρέουν από την αξιοποίησή της,αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω την ανάπτυξη και την επέκταση της εταιρείας, προσθέτοντας νέες δυνατότητες στις οικονομικές τις επιδόσεις και τις προοπτικές της. Ταυτόχρονα, θα οδηγήσει την εταιρεία σε ένα περιβάλλον ενισχυμένης εταιρικής διακυβέρνησης με άμεσα οφέλη στη λειτουργικότητα και τη διαφάνεια. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για την ομάδα μου, η οποία με την αφοσίωση, την εμπειρία και την ομαδικότητά της, οδήγησε την Korinthian Foods στο σήμερα και είμαστε έτοιμοι να γράψουμε το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της εταιρείας μας, με αισιοδοξία για το μέλλον».

Η Korinthian Foods, ιδρύθηκε το 2004 στον Σολομό Κορινθίας. Δραστηριοποιείται εδώ και δύο δεκαετίες στο χώρο της βιομηχανικής εστίασης, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες σίτισης και τροφοδοσίας σε μεγάλη κλίμακα, δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση των τοπικών και ελληνικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας. Απασχολεί περισσότερους από 130 εργαζόμενους και διατηρεί ένα ευρύ δίκτυο διανομής που καλύπτει όλη την Ελλάδα.

Η Korinthian Foods διαθέτει μία κεντρική μονάδα παραγωγής στο Σολομό Κορινθίας, σχεδιασμένη βάσει των προδιαγραφών που επιβάλλουν η ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, καθώς και σύγχρονους και ασφαλείς χώρους αποθήκευσης των πρώτων υλών. Επιπρόσθετα, η εταιρεία διαθέτει μια πλήρως εξοπλισμένη μονάδα παραγωγής στην Κεφαλονιά.

Παράλληλα, κατασκευάζεται μια νέα, σύγχρονη μονάδα παραγωγής γευμάτων στην έδρα της Korinthian Foods στον Σολομό Κορινθίας, σε ιδιόκτητο χώρο της εταιρείας έκτασης 10.000 τ.μ., η οποία αναμένεται να λειτουργήσει έως το τέλος του 2024. Η νέα μονάδα θα δώσει τη δυνατότητα παραγωγής 90.000 τεμαχίων έτοιμων γευμάτων την ημέρα, εξαπλασιάζοντας την παρούσα παραγωγική ικανότητα, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα ποιοτική αναβάθμιση του παρεχόμενου προϊόντος. Η υπάρχουσα μονάδα θα παραμείνει εφεδρική και θα τίθεται σε λειτουργία εάν και εφόσον κριθεί απαραίτητο λόγω αυξημένης ζήτησης, αυξάνοντας τη δυνατότητα παραγωγής στις 105.000 μερίδες ημερησίως. Παράλληλα, πέραν του τμήματος παραγωγής, η νέα μονάδα θα διαθέτει σύγχρονους και ασφαλείς χώρους αποθήκευσης των πρώτων υλών που αξιοποιούνται για την παραγωγή των γευμάτων, ενώ θα φιλοξενήσει και τα νέα γραφεία της Διοίκησης.

Η Korinthian Foods έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά της και διατηρεί κέντρα αποθήκευσης και διανομής τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής σε διάφορα σημεία ανά την Ελλάδα. Ειδικότερα, η Εταιρεία διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο αποθηκευτικό χώρο 1.000 τ.μ. στην Τρίπολη, ο οποίος λειτουργεί ως κέντρο αποθήκευσης και διανομής για την περιοχή της Πελοποννήσου και περιλαμβάνει ψυκτικούς θαλάμους. Για την εξυπηρέτηση των αναγκών διανομής στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Ηπείρου η Εταιρεία διαθέτει αποθηκευτικό χώρο 2.760 τ.μ. στην ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, ενώ για την εξυπηρέτηση των αναγκών αποθήκευσης και διανομής στην Περιφέρεια Κρήτης, λειτουργεί περιοδικά για λογαριασμό της Εταιρείας μια πλήρως εξοπλισμένη και σύγχρονη αποθήκη 1.600 τ.μ.

Στη διάρκεια της 20ετούς πορείας της, η Korinthian Foods σημειώνει σταθερή ανάπτυξη και κερδοφορία. Το 2023, η εταιρεία παρουσίασε σημαντική ανάπτυξη, καθώς ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 28,2 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 8,3 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 136% σε σχέση με τη χρήση του 2022.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μέχρι πόσο σίδηρο μπορείτε να παίρνετε την ημέρα για αποφυγή δυσμενών επιπτώσεων- Η νέα γνωμοδότηση της EFSA

H νέα επιστημονική γνώμη της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων, σχετικά με το ανεκτό ανώτερο επίπεδο πρόσληψης σιδήρου.

Πως η εξασφάλιση της ασφάλειας τροφίμων συμβάλει στη πρόληψη της ζημίας και των νομικών κινδύνων ενός εμπορικού σήματος

Η πρόβλεψη περιστατικών ασφάλειας τροφίμων διαδραματίζει στρατηγικό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων των ηγετών της βιομηχανίας τροφίμων.

Νέο εύρημα για τα εμφιαλωμένα νερά: Η μεταφορά και το κούνημα αυξάνουν βακτήρια και παθογόνους μικροοργανισμούς!

Πειραματική μελέτη αποκαλύπτει ότι η ανάδευση των εμφιαλωμένων νερών αυξάνει το μικροβιακό φορτίο.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα