Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παγκόσμιος Άτλας Διατροφής και Υγείας για τους επαγγελματίες τροφίμων-Ανοιχτή πλατφόρμα πληροφόρησης

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠαγκόσμιος Άτλας Διατροφής και Υγείας για τους επαγγελματίες τροφίμων-Ανοιχτή πλατφόρμα πληροφόρησης
spot_img

Το Friedman School of Nutrition Science and Policy στο Πανεπιστήμιο Tufts, με την υποστήριξη της Nestle δημιούργησε τον Παγκόσμιο Άτλαντα Διατροφής και Υγείας (GNHA), μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα που ενοποιεί και παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε παγκόσμια δεδομένα διατροφής και υγείας για περισσότερες από 190 χώρες.

Η πλατφόρμα είναι ένας φιλικός προς τον χρήστη, διαθέσιμος στο κοινό πόρος που αναπτύχθηκε για να διευκολύνει την εύκολη κοινή χρήση δεδομένων διατροφής και υγείας.

Υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερομένων, επαγγελματιών τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων ερευνητών, επαγγελματιών υγείας, πολιτικών, καθώς και υποστηρικτών για την υγιεινή διατροφή. Όλες αυτές οι ομάδες πρέπει να έχουν εύκολη πρόσβαση σε αξιόπιστες πληροφορίες για τη διατροφή και την υγεία για ερευνητικούς σκοπούς ή για τη λήψη αποφάσεων βάσει στοιχείων σε παγκόσμιο, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Με την υποστήριξη του Friedman School και της Nestlé Research στη Λωζάνη, ο Παγκόσμιος Άτλας Διατροφής και Υγείας περιλαμβάνει δεδομένα από καθιερωμένες πηγές, συμπεριλαμβανομένων διεθνών φορέων, ΜΚΟ , ακαδημαϊκά ινστιτούτα και μελετών με αξιολόγηση από ομοτίμους.

Τα δεδομένα χωρίζονται σε έξι βασικές διαστάσεις: δημογραφικά στοιχεία, διατροφικές προσλήψεις, διατροφική κατάσταση, κατάσταση υγείας, οικονομία της υγείας και βιωσιμότητα των τροφίμων. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να πλοηγηθούν, να αναλύσουν και να οπτικοποιήσουν διαφορετικές μετρήσεις κατά μήκος αυτών των έξι διαστάσεων. Ερευνητές από τη Σχολή Friedman διαχειρίζονται την πλατφόρμα.

Η Eline Van Der Beek, Επικεφαλής του Ινστιτούτου Επιστημών Υγείας της Nestlé, λέει: “Στη Nestlé, εκτός από τις ερευνητικές μας συνεργασίες, βασιζόμαστε σε δεδομένα δημόσιας υγείας για να αναπτύξουμε διατροφικές έννοιες βασισμένες στην επιστήμη για ανθρώπους σε όλα τα στάδια της ζωής σε όλο τον κόσμο. Αυτή η πλατφόρμα διευκολύνει τους επιστήμονες της Nestlé, καθώς και τους ακαδημαϊκούς ερευνητές και άλλους εξωτερικούς ενδιαφερόμενους, να έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστα δεδομένα με γρήγορο, διαδραστικό και φιλικό προς τον χρήστη τρόπο».

Η Elena Naumova, Πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Δεδομένων Διατροφής στο Friedman School, λέει: “Ο Παγκόσμιος Άτλας Διατροφής και Υγείας είναι ένα μέρος για την προώθηση της καινοτομίας, για τη συνεργασία των ανθρώπων. Μια κοινή πρόκληση με τους πίνακες εργαλείων είναι ότι μπορεί να δείχνουν ωραία γραφήματα, αλλά είναι δεν χρησιμοποιούνται εύκολα. Πολλές πλατφόρμες δεδομένων είναι περιοριστικές, απομονωμένες ή στάσιμες. Αλλά με τον Atlas μπορείτε να συγχωνεύσετε πληροφορίες από πολλές πηγές για να αντλήσετε δεδομένα από διαφορετικά δημογραφικά στοιχεία, τοποθεσίες και χρονολογίες και να λάβετε συμβουλές για το πώς να τα χρησιμοποιήσετε. Αυτή η μοναδική χρηστικότητα υποστηρίζει το ευρύ φάσμα αναγκών υγείας και διατροφής σε όλο τον κόσμο».

Η Πρόσβαση στον Παγκόσμιο Άτλαντα Διατροφής και Υγείας

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο