Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Pepsi: Μειώνει “δραματικά” την ζάχαρη στο κλασικό αναψυκτικό – Το 57% της ζάχαρης αντικαθίσταται από γλυκαντικά

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαPepsi: Μειώνει "δραματικά" την ζάχαρη στο κλασικό αναψυκτικό - Το 57% της ζάχαρης αντικαθίσταται από γλυκαντικά
spot_img

Όσοι προτιμούν τα κλασικά αναψυκτικά με ζάχαρη θα μπορούν να τα απολαμβάνουν μόνο σε μπαρ και εστιατόρια.

Σε ανακοίνωση πως τα κλασικά αναψυκτικά της θα αναδιαμορφωθούν ώστε να περιέχουν 57% λιγότερη ζάχαρη, προέβη η Pepsi Co. H εταιρία τόνισε πως η αλλαγές θα αφορούν μόνο τα κουτιά και τα μπουκάλια Pepsi που πωλούνται σε καταστήματα λιανικής, ώστε να μπορούν οι πελάτες που προτιμούν τα αναψυκτικά με υψηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη να τα αγοράσουν από παμπ και εστιατόρια γρήγορου φαγητού. Επίσης, η εταιρία ενημέρωσε πως οι ετικέτες διατροφικών πληροφοριών των νέων προϊόντων θα περιλαμβάνουν την ξεκάθαρη ενημέρωση για την περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

   Τα υπάρχοντα προϊόντα είναι διαμορφωμένα ως εξής:

  • ένα κουτί Pepsi των 330 ml περιέχει 36 γραμμάρια, το οποίο θα μειωθεί στα 15 γραμμάρια
  • τα μπουκάλια των δύο λίτρων περιέχουν 213 γραμμάρια ζάχαρης, τα οποία θα μειωθούν στα 91 γραμμάρια
  • το μπουκάλι των 500 ml που έχει 53,25 γραμμάρια ζάχαρης, πρόκειται να διαμορφωθεί στα 22,75 γραμμάρια.

Τα αναψυκτικά Diet Pepsi και Pepsi MAX έχουν παραμείνουν αμετάβλητα. Ωστόσο παρά τις αλλαγές, η εταιρία αναφέρει πως το αναψυκτικό “διατηρεί την υπέροχη γεύση που περιμένουν οι καταναλωτές”.

   Η νέα συνταγή της pepsi περιέχει γλυκαντικά όπως σουκραλόζη και ακεσουλφάμη καλίου (Ace K), τα οποία έχουν 56% λιγότερες θερμίδες από τα πρόσθετα σάκχαρα. Ένας εκπρόσωπος της Pepsi δήλωσε: “Αυτές οι προσπάθειες αποτελούν μέρος του pep+, του σχεδίου μετασχηματισμού μας για να οδηγήσουμε σε θετική δράση για τους ανθρώπους και τον πλανήτη.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, κάνουμε αλλαγές για να βελτιώσουμε το διατροφικό προφίλ των σνακ και των ροφημάτων μας, βασιζόμενοι σε σχεδόν δύο δεκαετίες εργασίας με προτεραιότητα τα ποτά με χαμηλή ή χωρίς ζάχαρη”.

    Σε παρόμοια ενέργεια είχε προβεί και η Coca-Cola το 2017, όταν μείωσε την περιεκτικότητα σε ζάχαρη στα Sprite, Fanta και Dr Pepper έως και 30%, ποσοστό που αντικατέστησε με γλυκαντικά.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο