ΑρχικήΝέαΔιεθνήΠόλεμος των σουπερμάρκετ: Tesco εναντίον Lidl – And the winner is…

Πόλεμος των σουπερμάρκετ: Tesco εναντίον Lidl – And the winner is…

1 λεπτά ανάγνωσης

Η Tesco στη Βρετανία προσπάθησε να εμποδίσει την ανέγερση καταστήματος Lidl στο Allerdale.

Ο κολοσσός σουπερμάρκετ Lidl πήρε πολεοδομική άδεια τον περασμένο Απρίλιο να κατασκευάσει νέο κατάστημα στο New Bridge Road, Workington στη Βορειοδυτική Βρετανία. Ωστόσο ο έτερος κολοσσός σουπερμάρκετ της χώρας, Tesco, αμφισβήτησε την απόφαση έκκρισης της άδειας και υπέβαλε ένσταση στο συμβούλιο του δήμου Allerdale σε μια προσπάθεια να ακυρώσει την άδεια και να εμποδίσει το άνοιγμα του νέου καταστήματος στο Workington.

- Advertisement -

Όμως το δικαστήριο απέρριψε τη νομική προσφυγή της Tesco και επικύρωσε την απόφαση του συμβουλίου Allerdale Borough να χορηγήσει πολεοδομική άδεια.

Ο περιφερειακός επικεφαλής ιδιοκτησίας της Lidl GB, David Murphy, σχολίασε: «Είμαστε ευχαριστημένοι με την απόφαση του Δικαστηρίου και ευγνώμονες στο συμβούλιο του δήμου Allerdale που υπερασπίστηκε την απόφασή του τόσο σθεναρά, ώστε να διασφαλιστεί ότι τα νοικοκυριά στο Workington έχουν περισσότερες επιλογές ώστε να μπορούν να κάνουν μεγαλύτερες οικονομίες στις αγορές τους.»

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ανάκληση τροφίμου: Στις 636.000 ευρώ το μέσο κόστος για την επιχείρηση, στο 1,13 εκατ. για μικρότερους παραγωγούς

Νέα στοιχεία αποτυπώνουν το οικονομικό βάρος των ανακλήσεων και τα κενά στην ιχνηλασιμότητα των επιχειρήσεων τροφίμων.

Τι πραγματικά προσφέρουν τα συμπληρώματα που υπόσχονται «ενέργεια» – Έλεγχος σε 8 γνωστά συστατικά

Ο έλεγχος δείχνει ότι βιταμίνες, μέταλλα και διεγερτικά δεν αποτελούν απαραίτητα λύση για την επίμονη κόπωση