Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Χαμός με τις συσκευές ατμίσματος για παιδιά στις ΗΠΑ – Παρέμβαση του FDA

ΑρχικήPicksNews LineΧαμός με τις συσκευές ατμίσματος για παιδιά στις ΗΠΑ - Παρέμβαση του FDA
spot_img

Συσκευές ηλεκτρονικού τσιγάρου σε σχήμα παιχνιδιών και με δημοφιλείς ήρωες κινουμένων σχεδίων.

Προειδοποιήσεις σε πέντε εταιρείες συσκευών ατμίσματος εξέδωσε Ο Οργανισμός Ασφάλειας Tροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA, σύμφωνα με τον οποίο τα σχέδια αυτών των συσκευών ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι μία προσπάθεια να στοχεύσουν τα παιδιά ως πελάτες.

Ο FDA  απαγόρευσε την πώληση 15 συσκευών ηλεκτρονικού τσιγάρου που χαρακτηρίστηκαν «φιλικές» προς τα παιδιά καθώς είτε έχουν σχήμα παιχνιδιού (Nintendo, μπανάνα, ζώα) είτε περιλαμβάνουν εικόνες από κινούμενα σχέδια δημοφιλών παιδικών σειρων  όπως οι The Simpsons, Rick and Morty, Family Guy and the Minions.

Οι εταιρείες έλαβαν εντολή να αποσύρουν τα προϊόντα τους και προειδοποιήθηκαν πως εάν δεν συμμορφωθούν Ο FDA θα προβεί σε ασφαλιστικά μέτρα, κατάσχεση, κυρώσεις και πρόστιμα. Κανένας από τους κατασκευαστές δεν υπέβαλε αίτηση στον FDA για έγκριση πριν από την πώληση. 

 Ο FDA εξέδωσε προειδοποιητικές επιστολές προς:

Σύμφωνα με την Daily mail πολλές εταιρείες απάντησαν ότι τα σχέδια αυτά βοηθούν τους ενήλικες να σταματήσουν το τσιγάρο. Ωστόσο δεν έπεισαν τον FDA. Είναι δύσκολο να πιστέψουμε, είπε ο FDA, ότι οι ενήλικες που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιγάρα με στόχο να κόψουν το κάπνισμα χρειάζονται έναν χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων που είναι ζωγραφισμένος στο μπροστινό μέρος του προϊόντος για να τα καtαφέρουν.

Υπενθυμίζεται ότι σε έκθεση του CDC (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) επισημαίνεται πως 2,6 εκατομμύρια μαθητές μέσης και μέσης εκπαίδευσης στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιγάρα . Ο FDA έχει εκδώσει περίπου 500 προειδοποιητικές επιστολές σε εταιρείες που κατηγορούνται ότι πωλούν παράνομα προϊόντα καπνού.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: τρίμηνη αποβολή του IFS. Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα