Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς η PepsiCo ανακαλύπτει τα νέα της προιόντα

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠώς η PepsiCo ανακαλύπτει τα νέα της προιόντα
spot_img

Η Jenny Danzi εργάζεται στην PepsiCo από το 2009, και έγινε ανώτερη διευθύντρια της μονάδας «μελλοντικών εμπορικών σημάτων» της PBNA το 2022. Σε συνέντευξή της στο Just Drinks μοιράστηκε περισσότερα για τη δουλειά της, τον τρόπο λειτουργίας στην δημιουργία προϊόντων  και το μέλλον της Pepsi

Αρμοδιότητα της Jenny Danzi είναι ουσιαστικά να δημιουργεί νέες μάρκες σε αναδυόμενες κατηγορίες και να αντιλαμβάνεται το πώς να τις κλιμακώσει στο ευρύτερο σύστημα διανομής της εταιρείας. Σύμφωνα με την Danzi, η Pepsi αντλεί διαρκώς πληροφορίες από τη συμπεριφορά των καταναλωτών, προκειμένου να αντιμετωπίσει ανεκπλήρωτες ανάγκες μελλοντικά. Αυτό επιτυγχάνεται σε συνεργασία με επιστήμονες για τον εντοπισμό νέων συστατικών που ενδέχεται να έχουν νέες λειτουργίες, φυσικά, πάντα, με άξονα τη γεύση. Για παράδειγμα, λειτουργικά συστατικά, όπως η L-theanine, η οποία είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι βοηθά στη χαλάρωση, μπορεί να αποτελέσει μια νέα ευκαιρία για την εταιρεία να αναπτύξει ένα καινοτόμο, γευστικό προϊόν.

Η Danzi αναφέρει πως “η PepsiCo έχει στο εργατικό δυναμικό της πολλούς πρόθυμους και καινοτόμους υπαλλήλους, οι οποίοι συχνά βλέπουν ευκαιρίες και ανοίγματα για νέα προϊόντα, πολλές φορές μέσω εσωτερικών διαγωνισμών της εταιρείας. Σε τέτοιους διαγωνισμούς, ομάδες εργαζομένων σε όλο τον κόσμο μπορούν να παρουσιάσουν αυτό που πιστεύουν ότι θα πρέπει να είναι η επόμενη μεγάλη ιδέα για την επιχείρηση, είτε πρόκειται για ένα νέο προϊόν που πρέπει να λανσάρουμε, είτε μια νέα τεχνική”.

Η PepsiCo προσπαθεί να κινείται γρήγορα και να λανσάρει συχνά νέα προϊόντα, όπως το Driftwell που κυκλοφόρησε σε περίπου δέκα μήνες. “Αλλά, πάντα, εστιάζοντας στο ιδανικό αποτέλεσμα. Το τμήμα μελλοντικών εμπορικών σημάτων είναι εκεί για να δοκιμάσει, να μάθει και να καταλάβει ποιες ευκαιρίες έχουν την ευκαιρία να κλιμακωθούν», λέει η διευθύντρια μελλοντικών εμπορικών σημάτων της εταιρείας. Μεγάλη επιτυχία της εταιρείας αποτελεί το Soulboost, το οποίο συγκέντρωσε ήδη μεγάλο ενδιαφέρον από μεγάλους λιανοπωλητές και αναμένεται περαιτέρω άνοδος μέχρι το 2022 και το ’23.  

Προκειμένου να πάει ένα λανσάρισμα ακόμα καλύτερα, πρέπει να προσδιοριστούν σωστά οι πόροι που θα χρειαστούν, καθώς και πιθανοί τρόποι για να πάει ακόμα καλύτερα στο μέλλον, υπολογίζοντας παράγοντες, όπως τα δυνατά σημεία των κριτικών και η απόδοση των διαφημιστικών δαπανών. Έπειτα, το προϊόν δοκιμάζεται μέσω λιανικής πώλησης σε επιλεγμένα καταστήματα πριν την τελική κυκλοφορία.

Τι ακολουθεί στη συνέχεια από την PepsiCo; «Έχουμε πολλά διασκεδαστικά πράγματα στα σκαριά. Περνάμε πολύ χρόνο με τους καταναλωτές της Gen Z, ξοδεύουμε πολύ χρόνο στο μετασύμπαν, ξοδεύουμε πολύ χρόνο στα εργαστήριά μας. Απολαμβάνουμε όλη τη φρέσκια έμπνευση εκεί έξω καθώς ο κόσμος διευρύνεται ξανά!», αναφέρει η Jenny Danzi.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο