Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
12.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

“Μερακλής” Τούρκος εστιάτορας έστειλε ένα πιάτο κεμπάπ στο διάστημα αλλά… εξερράγη!

ΑρχικήPicksNews Line"Μερακλής" Τούρκος εστιάτορας έστειλε ένα πιάτο κεμπάπ στο διάστημα αλλά... εξερράγη!
spot_img

Ένας Τούρκος ιδιοκτήτης εστιατορίου προσπάθησε να στείλει στο διάστημα με ένα μπαλόνι ηλίου ένα πιάτο…. κεμπάπ Adana, ένα από τα δημοφιλέστερα τουρκικά, παραδοσιακά πιάτα στον κόσμο.

Ο Yasar Aydin, ιδιοκτήτης εστιατορίου στη νότια επαρχία Άδανα της Τουρκίας, ήθελε να στείλει ένα πιάτο κεμπάπ Adana στο διάστημα για να προωθήσει τις γεύσεις της πόλης του. Αφού επικοινώνησε με τους απαραίτητους φορείς, ο Aydin τοποθέτησε το πιάτο με το Adana Kebab που έφτιαξε με μεράκι στο εστιατόριό του σε ένα ειδικό τραπέζι με κάμερα και συσκευή παρακολούθησης και το εκτόξευσε.

Ένα ειδικό μπαλόνι ηλίου ήταν το μέσο για να στείλει ο Aydin το τραπέζι με το πρώτο κεμπάπ που θα γνωρίσει από κοντά τη διαστημική άβυσσο. Ωστόσο, το αερόστατο, που ανέβηκε σε ύψος περίπου 38 χιλιομέτρων, εξερράγη μετά από 5 ώρες πτήσης. Λόγω του μπαλονιού που έσκασε πριν φτάσει στο διάστημα, το πιάτο κεμπάπ προσγειώθηκε στη θάλασσα με ένα αλεξίπτωτο στην επαρχία Χατάι, περίπου 75 χιλιόμετρα από τα Άδανα.

Το πιάτο κεμπάπ, το οποίο βρέθηκε από τον Yasar Aydin και την ομάδα του περίπου 8 χιλιόμετρα μακριά από την ακτή της περιοχής Payas χάρη στη συσκευή εντοπισμού, επέστρεψε στο εστιατόριο στα Άδανα για να εκτεθεί, ως ανάμνηση της απόπειρας που έγινε για αυτό το γευστικό, διαστημικό ταξίδι.

Κατά τη διάρκεια μιας γιορτής που έκανε στο εστιατόριό του, ο Aydin εξέφρασε την ευτυχία του με αυτά τα λόγια: «Αποφάσισα να στείλω ένα πιάτο κεμπάπ στο διάστημα, γιατί ήθελα να είναι το πρώτο. Επικοινώνησα με μια αεροδιαστημική εταιρεία. Και μου είπαν ότι μπορούσαν να το κάνουν. Και το κάναμε μαζί. Ήταν πολύ ωραία.». Ακόμα και να μην έφτασε τελικά στο διάστημα, δεν μπορεί κανείς να αναιρέσει την προσπάθεια ως μια ασυνήθιστη, αλλά πρωτοπόρα κίνηση.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα