Τρίτη, 25 Μαρτίου, 2025
15.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμα σε φούρνο και σε ζαχαροπλαστείο στην Δραπετσώνα

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΠρόστιμα σε φούρνο και σε ζαχαροπλαστείο στην Δραπετσώνα
spot_img

Νέες παραβάσεις των βασικών κανόνων ΔΙΕΠΠΥ από επιχειρήσεις τροφίμων.

«Σαφάρι» αγορανομικών ελέγχων στη Δραπετσώνα έκαναν πρόσφατα επιθεωρητές της Περιφέρειας Αττικής. Οι έλεγχοι έγιναν στις 29 Ιανουαρίου και τα πρόστιμα σε έναν φούρνο και σε ένα ζαχαροπλαστείο ανακοινώθηκαν σήμερα στον ιστότοπο της Περιφέρειας.

- Advertisement -

Για άλλη μία φορά η παράβαση ήταν ελλείπεις ενδείξεις σε προϊόντα. Στον φούρνο διαπιστώθηκε ότι στην αναρτημένη πινακίδα πώλησης του είδους «Ψωμί Βλάχικο» δεν αναγράφονται το βάρος τεμαχίου και η τιμή ανά κιλό,  και στο ζαχαροπλαστείο διαπιστώθηκε ότι στην πινακίδα πώλησης δεν αναγραφόταν η ένδειξη «κατεψυγμένο» για το είδος «παστάκι ποντικάκι», παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τη συσκευασία αγοράς του ήταν κατεψυγμένο. Και στις δύο επιχειρήσεις επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ.

Σύμφωνα με τους σχετικούς κανονισμούς των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ στον άρτο και στα αρτοπαρασκευάσματα που διατίθενται, ανεξάρτητα από το σχήμα και τη μορφή τους, αναγράφεται με ευκρίνεια η τιμή τους ανά κιλό. Τα προϊόντα που πωλούνται ανά τεμάχιο προζυγίζονται και αναγράφεται εμφανώς το βάρος και η τιμή ανά τεμάχιο. Εφόσον ζητηθεί από τον καταναλωτή, τα προϊόντα ζυγίζονται εκ νέου ενώπιον του.

Όλες οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης άρτου και αρτοπαρασκευασμάτων οφείλουν να υπάρχει ανηρτημένη πινακίδα, σε εμφανές σημείο του καταστήματος στην οποία να αναγράφεται με ευδιάκριτα γράμματα ότι: «Το κατάστημα υποχρεούται να ζυγίζει τον άρτο και τα αρτοπαρασκευάσματα ενώπιον του καταναλωτή, εφόσον ζητηθεί από τον καταναλωτή». Όσον αφορά στα κατεψυγμένα ειδικά για τα τρόφιμα-γλυκά, θα πρέπει να υπάρχει η αντίστοιχη επισήμανση αν το πωλούμενο προϊόν είναι κατεψυγμένο.

Οι ανακοινώσεις επιβολής προστίμων όπως δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εσείς γνωρίζετε πόσα γλυκαντικά καταναλώνετε; Τα απογοητευτικά αλλά και αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης

Το κόλπο της βιομηχανίας τροφίμων για να μην φαίνεται ότι ξεπερνά το νομοθετημένα όρια για την παρουσία γλυκαντικών, αλλά και να επιτυγχάνει ένα βέλτιστο γευστικό προφίλ

Αλουμίνιο στις σοκολάτες: Μέγιστο αποδεκτό όριο και πιθανοί κίνδυνοι

Γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της FASFC για το ανώτατο αποδεκτό όριο παρουσίας αλουμινίου σε σκόνη κακάο και σε σοκολάτα και σε προϊόντα σοκολάτας.

Ενεργειακά ποτά: Συμπεράσματα έρευνας για τις επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα των εφήβων

Συλλογή δεδομένων από 5.000 εφήβους για την κατανάλωση ενεργειακών ποτών και τις επιπτώσεις της στην υγεία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα