Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα παγωτά της Unilever απειλούνται από την ιδιωτική ετικέτα

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΤα παγωτά της Unilever απειλούνται από την ιδιωτική ετικέτα
spot_img

Απογοητευτικές οι επιδόσεις της κατηγορίας παγωτού για τον κολοσσό καταναλωτικών αγαθών.

Το τμήμα παγωτού της Unilever παρουσίασε μείωση εσόδων το 2023 κατά 7,9 δις ευρώ όπως ανακοίνωσε ο κολοσσός καταναλωτικών αγαθών. Ο κύκλος εργασιών του παγωτού το τέταρτο τρίμηνο διαμορφώθηκε στα 1,2 δισ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 0,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Hein Schumacher είπε ότι ήταν «μια απογοητευτική χρονιά για το παγωτό», καθώς οι καταναλωτές στράφηκαν σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Η εταιρεία σημείωσε οριακή πτώση στα οικογενειακά παγωτά, τα οποία αποτελούν το 60% των κατηγορίας, καταγράφοντας «υψηλή μονοψήφια» πτώση σε όγκους, «αντισταθμιζόμενη σε μεγάλο βαθμό από τις τιμές». Τα παγωτά Magnum και Cornetto, δύο από τις βασικές μάρκες ισχύος της Unilever, παρήγαγαν σχεδόν το 85% του κύκλου εργασιών της μονάδας παγωτού το 2023.

«Μια δύσκολη χρονιά απαιτεί προβληματισμό και μετά δράση. Έχουμε δημιουργήσει μια νέα ηγετική ομάδα με επικεφαλής τον Peter ter Kulve, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στην κατηγορία. Αυτή η ομάδα επανεξετάζει τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης από άκρο σε άκρο με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητας και της παραγωγικότητας» δήλωσε ο ο Fernando Fernandez, CFO της Unilever.

Και άλλα προϊόντα διατροφής της Unilever είχαν επίσης αρνητικό αντίκτυπο από τον πληθωρισμό του κόστους εισροών που είχε ως αποτέλεσμα υψηλότερες τιμές. Η μονάδα, η οποία παράγει μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των κύβων Knorr και της μαγιονέζας Hellmann’s, κατέγραψε έσοδα 13,2 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2023, πτώση 5% σε σχέση με το 2022.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο