Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
12.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το ενεργειακό κόστος “χτυπάει” περισσότερο τη βιομηχανία κατεψυγμένων

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΤο ενεργειακό κόστος "χτυπάει" περισσότερο τη βιομηχανία κατεψυγμένων
spot_img

Έκθεση της Moody’s προβλέπει περαιτέρω αύξηση στις τιμές των φρέσκων τροφίμων λόγω του ψηλού κόστους λειτουργίας των θερμοκηπίων.

Η αύξηση στο κόστος ενέργειας θα πλήξει περισσότερο τη βιομηχανία κατεψυγμένων ενώ οι λιανοπωλητές με ειδίκευση σε προϊόντα περιβάλλοντος θα επηρεαστούν λιγότερο σύμφωνα με νέα έκθεση της Moody’s όπως αναφέρει δημοσίευμα του European supermarket magazine.

- Advertisement -

Όπως αναφέρει η έκθεση αυτό συμβαίνει διότι το κόστος ψύξης αποτελεί περίπου το 73% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Ο φωτισμός καταναλώνει το 7% της συνολικής ενέργειας, ο εξαερισμός – θερμοκρασία το 6% και το μαγείρεμα 6%.

Επιπλέον η Moody’s εκτιμά πως τον χειμώνα θα αυξηθούν περαιτέρω οι τιμές των φρέσκων προϊόντων λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους των θερμοκηπίων. (Σύμφωνα με την ABN Amro, το ενεργειακό κόστος αντιπροσωπεύει περίπου το 20% έως 30% των δαπανών των Ολλανδών καλλιεργητών θερμοκηπίου).

Οι επιπτώσεις των αναταραχών λόγω του πολέμου στην Ουκρανία θα είναι μικρότερες σε όσους λιανοπωλητές δραστηριοποιούνται σε χώρες όπου οι κυβερνήσεις ρυθμίζουν τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας όπως στη Λατινική Αμερική.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα