Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ερευνητές έδωσαν γεύση κρέατος σε… κρεμμύδια!

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΕρευνητές έδωσαν γεύση κρέατος σε... κρεμμύδια!
spot_img

Βρέθηκε η λύση για καλύτερη γεύση στο κρέας φυτικής προέλευσης και όχι μόνο.

Ένας από τους κύριους λόγους για την απόρριψη των εναλλακτικών κρεάτων από τον καταναλωτή είναι η έλλειψη γεύσης κρέατος μετά το μαγείρεμα. Γερμανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Hohenheim σε μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Agricultural and Food Chemistry, δημιούργησαν γεύση κρέατος αποκλειστικά από φρέσκο κρεμμύδι και πράσα μετά από ζύμωση με βασιδιομύκητες.

Η ομάδα εξέτασε μια σειρά από είδη διατροφής, όπως σχοινόπρασο, τζίντζερ, πράσα, κόκκινες πιπεριές και κίτρινα κρεμμύδια. Χρησιμοποιώντας εκχυλίσεις αρώματος πολλαπλών διαλυτών σε συνδυασμό με αέρια χρωματογραφία-φασματομετρία μάζας-οσφρητική μέτρηση, 5 αρωματικές ουσίες, αναγνωρίστηκαν στο δείγμα που έχει υποστεί ζύμωση που έχουν αναφερθεί στη βιβλιογραφία ως σημαντικές αρωματικές ενώσεις προϊόντων κρέατος. Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι μόνο τα τρόφιμα της οικογένειας Allium – σχοινόπρασο, πράσα και κίτρινα κρεμμύδια – δημιουργούσαν αρώματα κρέατος. Το πιο έντονα αρωματικό δείγμα βρέθηκε να προέρχεται από ζύμωση κρεμμυδιού διάρκειας 18 ωρών με χρήση του μύκητα Polyporus umbellatus. 

«Αυτές οι ζυμώσεις κρεμμυδιού θα μπορούσαν κάποια μέρα να χρησιμοποιηθούν ως φυσικό άρωμα σε διάφορες εναλλακτικές λύσεις κρέατος με βάση τα φυτά», είπαν οι ερευνητές. 

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο