Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι σεφ στην κορυφή της λίστας με τις πιο «περιζήτητες» δουλειές

5.072 οι κενές θέσεις για σεφ στη Βρετανία - Δυσεύρετοι και οι σερβιτόροι

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΟι σεφ στην κορυφή της λίστας με τις πιο «περιζήτητες» δουλειές
spot_img

5.072 οι κενές θέσεις για σεφ στη Βρετανία – Δυσεύρετοι και οι σερβιτόροι

Οι θέσεις για σεφ και σερβιτόρους είναι δύσκολο να καλυφθούν στη Βρετανία, γεγονός που τοποθετεί το επάγγελμα στην κορυφή της λίστας με τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα, όπως αναφέρει το  Claims.co.uk και ο ιστότοπος Indeed jobs. 

- Advertisement -

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη για να διαπιστωθεί ποιες βιομηχανίες έχουν μεγαλύτερη «ανάγκη» εργαζομένων, ανέφερε τον απίστευτο αριθμό των 5.072 κενών θέσεων σεφ μεταξύ της περιόδου από 9 Ιουνίου έως 22 Ιουνίου, ακολουθούμενες από θέσεις σερβιτόρου: 3.338 κενές.

Τα άλλα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση στον τομέα της φιλοξενίας ήταν οι baristas (1.036), οι υπεύθυνοι εστιατορίων (789) και οι αχθοφόροι κουζίνας (645).

Όπως αναφέρει το foodserviceequipmentjournal ως μέρος των ευρημάτων, η Claims συνέταξε επίσης μια «λίστα με τις κορυφαίες 15 βιομηχανίες που χρειάζονται περισσότερο εργαζομένους», με τη βιομηχανία εστιατορίων και υπηρεσιών εστίασης να κατατάσσεται στην πέμπτη θέση – με περισσότερες από 11.639 κενές θέσεις εργασίας.

Αυτά τα στοιχεία δεν προκαλούν έκπληξη, δεδομένου ότι μια μελέτη της ONS τον περασμένο μήνα τόνισε ότι οι ελλείψεις προσωπικού φιλοξενίας εξακολουθούν να είναι σε υψηλό επίπεδο.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι ο κλάδος της φιλοξενίας αντιμετωπίζει 83% περισσότερες κενές θέσεις εργασίας σε ολόκληρο τον κλάδο σε σύγκριση με τον Μάρτιο-Μάιο 2019 (η πιο πρόσφατη συγκρίσιμη περίοδος). Ταυτόχρονα, ο κλάδος έχει δημιουργήσει σχεδόν 300.000 νέες θέσεις εργασίας τους τελευταίους 12 μήνες, ίσες με μία στις τρεις από όλες τις νέες θέσεις εργασίας.

Τα στοιχεία υπογράμμισαν επίσης πώς, παρά τις βελτιωμένες επιδόσεις μετά την πανδημία, η ανάκαμψη του κλάδου εξακολουθεί να εμποδίζεται από την έλλειψη προσωπικού.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα