Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022
14.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εστίαση-καταλύματα: πτώση 57,6% το δ’ τρίμηνο του ‘20.

ΑρχικήΝέαΕστίαση-καταλύματα: πτώση 57,6% το δ’ τρίμηνο του ‘20.
spot_img

Mείωση στο  57,6% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στις επιχειρήσεις στον τομέα παροχής καταλύματος και εστίασης το δ’ τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ’ τριμήνου 2019, έναντι αύξησης 4,8% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2019 προς το 2018. Ενώ, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του γ’ τριμήνου 2020 παρουσίασε μείωση 63,9%, έναντι μείωσης 68,5% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2019.

Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, στους επιμέρους κλάδους καταγράφηκαν τα εξής:

Ο δείκτης κύκλου εργασιών στην παροχή υπηρεσιών καταλύματος παρουσίασε μείωση 65,8% το δ’ τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ’ τριμήνου 2019, έναντι αύξησης 1,2% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2019 προς το 2018. Σε σχέση με το γ’ τρίμηνο του 2020, παρουσίασε μείωση 72,9%, έναντι μείωσης 80,3% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2019.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών στην παροχή υπηρεσιών εστίασης παρουσίασε μείωση 51,6% το δ’ τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ’ τριμήνου 2019, έναντι αύξησης 7,8% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2019 προς το 2018. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του γ’ τριμήνου 2020, παρουσίασε μείωση 56,3%, έναντι μείωσης 44% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2019.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Food Experts’ Awards: “Άνοιξαν” τα διεθνή βραβεία καινοτομίας και αριστείας του κλάδου Τροφίμων και Ποτών

To Cibum ανακοινώνει και επίσημα τα FEA, τα βραβεία αναγνώρισης και επιβράβευσης της προόδου στον κλάδο Τροφίμων και Ποτών.

TomKat Solution: Η απάντηση στο πολυστυρένιο με νέα, βιώσιμη και έξυπνη συσκευασία

Η εταιρεία TomKat Global Solutions δημιουργεί μια νέα συσκευασία ως εναλλακτική του πολυστυρένιου, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον 10 φορές και διαθέτει σύστημα ιχνηλασιμότητας.

Ευρωπαϊκή επιδημία Salmonella Mbandaka από κοτόπουλο – 196 κρούσματα, ένας νεκρός

Οι αρχές προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος δηλητηριάσεων εξακολουθεί να υπάρχει καθώς δεν έχει εντοπιστεί η εστία.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα