Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εστίαση-καταλύματα: πτώση 57,6% το δ’ τρίμηνο του ‘20.

ΑρχικήΝέαΕστίαση-καταλύματα: πτώση 57,6% το δ’ τρίμηνο του ‘20.
spot_img

Mείωση στο  57,6% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στις επιχειρήσεις στον τομέα παροχής καταλύματος και εστίασης το δ’ τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ’ τριμήνου 2019, έναντι αύξησης 4,8% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2019 προς το 2018. Ενώ, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του γ’ τριμήνου 2020 παρουσίασε μείωση 63,9%, έναντι μείωσης 68,5% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2019.

Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, στους επιμέρους κλάδους καταγράφηκαν τα εξής:

Ο δείκτης κύκλου εργασιών στην παροχή υπηρεσιών καταλύματος παρουσίασε μείωση 65,8% το δ’ τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ’ τριμήνου 2019, έναντι αύξησης 1,2% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2019 προς το 2018. Σε σχέση με το γ’ τρίμηνο του 2020, παρουσίασε μείωση 72,9%, έναντι μείωσης 80,3% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2019.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών στην παροχή υπηρεσιών εστίασης παρουσίασε μείωση 51,6% το δ’ τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ’ τριμήνου 2019, έναντι αύξησης 7,8% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2019 προς το 2018. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του γ’ τριμήνου 2020, παρουσίασε μείωση 56,3%, έναντι μείωσης 44% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2019.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα