Η βιομηχανία εστίασης αναγεννάται από τις “στάχτες” της.
Η κλάδος της εστίασης που χτυπήθηκε όσο κανένας άλλος από την πανδημία φαίνεται πως επιστρέφει στην κανονικότητα όπως δείχνει έρευνα που δημοσίευσε η National Restaurant Association των ΗΠΑ.
Σχεδόν 3 στους 4 ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι εστιατορίων, είπαν ότι πλέον η κατάσταση πλησιάζει στα προ πανδημίας επίπεδα, και ίσως ακόμα καλύτερα.
Σημαντικά ευρήματα της έρευνας:
- Η ανάπτυξη θα συνεχιστεί
- Το εργατικό δυναμικό της βιομηχανίας τροφίμων προβλέπεται να αυξηθεί
- Το αυξανόμενο κόστος δημιουργεί προκλήσεις: το 92% των ιδιοκτητών και υπευθύνων λέει ότι το κόστος του φαγητού είναι σημαντικό ζήτημα για το εστιατόριό τους.
- Ο ανταγωνισμός θερμαίνεται: Το 2023, το 47% των φορέων εκμετάλλευσης αναμένει ότι ο ανταγωνισμός θα είναι πιο έντονος από πέρυσι.
- Οι καταναλωτές θέλουν εμπειρίες εστιατορίου: Το 84% των καταναλωτών λέει ότι η έξοδος σε ένα εστιατόριο με την οικογένεια και τους φίλους είναι μια καλύτερη χρήση του ελεύθερου χρόνου τους από το μαγείρεμα και το καθάρισμα.
Η έκθεση βασίζεται σε αναλύσεις και προβλέψεις οικονομολόγων της Εθνικής Ένωσης Εστιατορίων και σε έρευνες των φορέων εκμετάλλευσης εστιατορίων και των καταναλωτών που πραγματοποιήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.