Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
24.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εστίαση: Η πλειοψηφία των πελατών πιστεύει ότι τα γεύματα είναι ασφαλή

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΕστίαση: Η πλειοψηφία των πελατών πιστεύει ότι τα γεύματα είναι ασφαλή
spot_img

Έρευνα σε περισσότερους από 1000 ενήλικες αξιολόγησε τις αντιλήψεις των καταναλωτών για την ασφάλεια τροφίμων σε εστιατόρια αλλά και στην κουζίνα τους.

Το 94% των πελατών στα εστιατόρια πιστεύει ότι το φαγητό είναι ασφαλές. Αυτό είναι μεταξύ άλλων το συμπέρασμα διαδικτυακής έρευνας της National Restaurant Association στις ΗΠΑ σε 1.010 ενήλικες που αξιολόγησε τις πρακτικές και τις αντιλήψεις για τον ασφαλή χειρισμό των τροφίμων στο σπίτι και στα εστιατόρια.

Το 98% είπε επίσης ότι όλοι οι εργαζόμενοι σε ένα εστιατόριο πρέπει να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι στην ασφάλεια των τροφίμων. «Η ασφάλεια των τροφίμων είναι πρωταρχικής σημασίας για την επιτυχία ενός εστιατορίου, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι καταναλωτές είναι σίγουροι ότι τα εστιατόρια εκπαιδεύουν σωστά το προσωπικό», δήλωσε ο Patrick Guzzle, Αντιπρόεδρος Επιστήμης και Βιομηχανίας Τροφίμων στην Εθνική Ένωση Εστιατορίων. «Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες τροφίμων απαιτείται να γνωρίζουν όλες τις πληροφορίες, επειδή, στο τέλος της ημέρας, θέλουν να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πελατών τους. Για τους ανθρώπους στο σπίτι, ελπίζουμε ότι αυτή η έρευνα τους ανοίγει τα μάτια, σε σημαντικές πρακτικές ασφάλειας τροφίμων».

Όταν ρωτήθηκαν για το μαγείρεμα στο σπίτι, μόνο το 14% των καταναλωτών αισθάνεται σίγουρο ότι γνωρίζει συνιστώμενες πρακτικές για τον ασφαλή χειρισμό και την προετοιμασία των τροφίμων. Για παράδειγμα, ενώ το 78% των ενηλίκων λέει ότι είναι πολύ εξοικειωμένοι με την προετοιμασία του ωμού κρέατος, μόνο το 53% γνωρίζει ότι η σωστή εσωτερική θερμοκρασία για το μαγειρεμένο κοτόπουλο είναι 165 βαθμούς, πέφτοντας στο 32% για τους ενήλικες Gen Z. 

Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι περισσότεροι (70%) άνθρωποι είναι βέβαιοι ότι είναι εξοικειωμένοι με τις συνιστώμενες πρακτικές ασφάλειας τροφίμων που πρέπει να ακολουθούν τα εστιατόρια. Οι Millennials είναι οι πιο σίγουροι ότι είναι εξοικειωμένοι με τις πρακτικές (76%), ενώ οι Boomers έχουν τη λιγότερη αυτοπεποίθηση (66%).

Όσον αφορά τα αλλεργιογόνα, σχεδόν τα δύο τρίτα των ανθρώπων (63%) λένε ότι είναι εξοικειωμένοι με τα αλλεργιογόνα. Οι Boomers έχουν το χαμηλότερο επίπεδο εξοικείωσης (54%) ενώ οι millennials (72%) και οι ενήλικες Gen Z έχουν το υψηλότερο (71%).

Παρά την εξοικείωση με τα αλλεργιογόνα, το 86% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα σάντουιτς με φυστικοβούτυρο και ζελέ είναι ασφαλή για τα παιδικά μενού στα εστιατόρια. Ωστόσο, λίγα εστιατόρια προσφέρουν σάντουιτς με φυστικοβούτυρο και ζελέ στα παιδικά μενού λόγω των απαιτήσεων για αλλεργιογόνα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Το ECDC συνδέει την γρίπη των πτηνών με ανεξήγητες νευρολογικές ασθένειες σε ανθρώπους!

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων συστήνει επαγρύπνηση στις Αρχές Δημόσιας Υγείας.

Αιθυλένιο σε μπανάνες και άλλα φρούτα: Επικίνδυνο για την υγεία ή φυσική ορμόνη;

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το αιθυλένιο, το οποίο έχετε "δει" πολλάκις χωρίς να το ξέρετε!

Ζυμαρικά από όσπρια: Η νέα τάση και… λύση για την αποδοχή των οσπρίων από τα παιδιά

Ένα από τα πλεονεκτήματα των καινοτόμων ζυμαρικών, είναι πως αποτελούν τον "δούρειο ίππο" για την κατανάλωση οσπρίων από παιδιά.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα