Δευτέρα, 24 Μαρτίου, 2025
16.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Ιαπωνία επενδύει στη γαστρονομία για να εκτοξεύσει τον τουρισμό

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΗ Ιαπωνία επενδύει στη γαστρονομία για να εκτοξεύσει τον τουρισμό
spot_img

Η κυβέρνηση θέτει φιλόδοξους στόχους για την τριπλάσια κατανάλωση τροφίμων από τους επισκέπτες μέχρι το 2030.

Η Ιαπωνία σχεδιάζει να αξιοποιήσει τη γαστρονομική της κληρονομιά για να ενισχύσει την οικονομία της, στοχεύοντας στην τριπλάσια κατανάλωση τροφίμων από τους τουρίστες μέχρι το 2030.

- Advertisement -

Συμβουλευτική ομάδα του υπουργείου Γεωργίας πρότεινε την Παρασκευή να στοχεύσουν αύξηση της κατανάλωσης τουριστικών τροφίμων στα 4,5 τρισεκατομμύρια γιεν (27,5 δισ. ευρώ), προσβλέποντας σε μια νέα οικονομική ώθηση μέσω του ρεκόρ αφίξεων από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το οποίο αναμένει έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο, η ιαπωνική κυβέρνηση επιδιώκει να αξιοποιήσει τη διεθνή απήχηση προϊόντων όπως το ρύζι και το βόειο κρέας για την τόνωση της παραγωγής. Παρά το έντονο ενδιαφέρον από το εξωτερικό, η έλλειψη σαφών μέτρων για την ταχεία ανάπτυξη δημιουργεί αβεβαιότητα ως προς την επίτευξη αυτών των στόχων.

Επιπλέον, η επιτροπή προτείνει την αύξηση των εξαγωγών τροφίμων σε 5 τρισεκατομμύρια γιεν μέχρι το 2030, από 1,5 τρισεκατομμύρια γιεν το 2024. Το σχέδιο περιλαμβάνει την προώθηση 29 βασικών προϊόντων για εξαγωγή, με το ρύζι να στοχεύει σε εκτόξευση των πωλήσεών του από 13,6 δισ. γιεν πέρυσι σε 92,2 δισ. γιεν το 2030.

Το 2024 η Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου υποδέχτηκε 36 εκατομμύρια επισκέπτες, οι οποίοι ξόδεψαν συνολικά 8 τρισεκατομμύρια γιεν, ενισχυμένοι από την πτώση του ιαπωνικού νομίσματος, που καθιστά τη χώρα πιο ελκυστική για τους ταξιδιώτες.

https://mainichi.jp/english/articles/20250322/p2g/00m/0na/006000c

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εσείς γνωρίζετε πόσα γλυκαντικά καταναλώνετε; Τα απογοητευτικά αλλά και αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης

Το κόλπο της βιομηχανίας τροφίμων για να μην φαίνεται ότι ξεπερνά το νομοθετημένα όρια για την παρουσία γλυκαντικών, αλλά και να επιτυγχάνει ένα βέλτιστο γευστικό προφίλ

Αλουμίνιο στις σοκολάτες: Μέγιστο αποδεκτό όριο και πιθανοί κίνδυνοι

Γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της FASFC για το ανώτατο αποδεκτό όριο παρουσίας αλουμινίου σε σκόνη κακάο και σε σοκολάτα και σε προϊόντα σοκολάτας.

Ενεργειακά ποτά: Συμπεράσματα έρευνας για τις επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα των εφήβων

Συλλογή δεδομένων από 5.000 εφήβους για την κατανάλωση ενεργειακών ποτών και τις επιπτώσεις της στην υγεία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα