Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η «νόστιμη» Αθήνα – Αφιέρωμα ελβετικού περιοδικού στην ελληνική γαστρονομία

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΗ «νόστιμη» Αθήνα - Αφιέρωμα ελβετικού περιοδικού στην ελληνική γαστρονομία
spot_img

Μεγάλο αφιέρωμα στην Αθήνα και τις γαστρονομικές επιλογές που προσφέρει, δημοσιεύεται στο τεύχος Μαΐου του κορυφαίου γαστρονομικού περιοδικού της Ελβετίας «Migusto».

Υπό τον τίτλο «Σαν να επιστρέφεις σπίτι», το δημοσίευμα εστιάζεται στην ελληνική κουζίνα και την εξέλιξή της, προτείνει περιοχές και εστιατόρια όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν αυθεντικές ελληνικές γεύσεις, ενώ παράλληλα παρουσιάζει την ελληνική πρωτεύουσα και τις εμπειρίες που αποκομίζουν από αυτήν οι επισκέπτες της.

Η συντάκτρια του άρθρου, Melanie Michael, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Αθήνα είναι απολύτως νόστιμη. ‘Αλλοτε παραδοσιακά, άλλοτε μοντέρνα, άλλοτε και τα δύο».

Το 5σέλιδο αφιέρωμα είναι προϊόν δημοσιογραφικού ταξιδίου (press trip), που διοργάνωσε τον περασμένο Φεβρουάριο για την κα Michael και τη φωτογράφο του περιοδικού, Lee Jakob, η Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας, στη δικαιοδοσία της οποίας υπάγεται και η Ελβετία.

Η Ελβετίδα δημοσιογράφος αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «ακόμη και πριν δω την Ακρόπολη για πρώτη φορά, συνειδητοποίησα ότι το φαγητό είναι σημαντικό για τους Έλληνες. Βίωσα την ελληνική φιλοξενία με κάθε μπουκιά. Βρήκα τα καλύτερα κουλούρια και ανακάλυψα τα μυστικά για έναν τέλειο μουσακά».

Ακόμα σημειώνει ότι «στην Ελλάδα, οι ξένοι γίνονται φιλοξενούμενοι. Δίπλα σε ηλικιωμένους, που καπνίζουν το τσιγάρο τους σε ένα τραπέζι εστιατορίου, οι τουρίστες φωτογραφίζουν το φαγητό τους με την κάμερα του κινητού τηλεφώνου τους. Και τα δύο είναι ευπρόσδεκτα, αφού το ένα λειτουργεί υπέροχα δίπλα στο άλλο».

Το μηνιαίο περιοδικό «Migusto» παρουσιάζει συνταγές για την καθημερινή ζωή ή ειδικές περιστάσεις και θέματα και για τις νέες γαστρονομικές τάσεις διεθνώς. Έχει κυκλοφορία περίπου 460.000 αντιτύπων ανά τεύχος με εκτιμώμενη αναγνωσιμότητα 1 εκατ. ατόμων, ενώ η ιστοσελίδα του (migusto.migros.ch/de) δέχεται κάθε μήνα περισσότερες από 500.000 επισκέψεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο