Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
9.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: Εργαζόμενος εστιατορίου εξέθεσε πελάτες σε ηπατίτιδα Α

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΗΠΑ: Εργαζόμενος εστιατορίου εξέθεσε πελάτες σε ηπατίτιδα Α
spot_img

Ο κίνδυνος οικονομικής καταστροφής για τα εστιατόρια από άρρωστους εργαζομένους.

Η Ηπατίτιδα Α είναι ένα σοβαρός κίνδυνος χρεωκοπίας για την εστίαση. Πολλά εστιατόρια έχουν καταστραφεί από περιπτώσεις εργαζομένων που εργάζονται ενώ έχουν νοσήσει από τον ιό, με αποτέλεσμα μεγάλες επιδημίες που εκτός από ηθικό και κοινωνικό αντίκτυπο, έχουν και μεγάλες επιπτώσεις στα κέρδη και στη φήμη της επιχείρησης.

Πρόσφατα εργαζόμενος στο Ιταλικό εστιατόριο Marco’s Italian Restaurant, που είχε νοσήσει από Ηπατίτιδα Α, στο Μέιν των ΗΠΑ συνέχισε να εργάζεται τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας για μετάδοση του ιού. Οι Αρχές Ασφάλειας Τροφίμων της περιοχής εξέδωσαν προειδοποίηση σε όσους πολίτες επισκέφθηκαν το εστιατόριο από 11 έως 28 Σεπτεμβρίου να προσέξουν για συμπτώματα.

«Όποιος αγόρασε και/ή έφαγε φαγητό ή ποτό από αυτό το εστιατόριο κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών μπορεί να διατρέχει κίνδυνο μόλυνσης από ηπατίτιδα Α. Ένα μολυσμένο άτομο μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε άλλους από περίπου δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων έως μία εβδομάδα μετά την έναρξη των συμπτωμάτων» αναφέρει η ανακοίνωση. Τα άτομα που εκτίθενται στην ηπατίτιδα Α μπορούν να αποφύγουν να αρρωστήσουν εάν κάνουν το εμβόλιο εντός 14 ημερών από την έκθεση. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα χρόνο το ECDC είχε ενημερώσει για επιδημία Ηπατίτιδας στην Ευρώπη από μολυσμένα τρόφιμα σε εστιατόρια.

Τα συμπτώματα της Ηπατίτιδας Α είναι:

  1. αίσθημα κόπωσης
  2. χαμηλή ή καθόλου όρεξη
  3. πόνος στο στομάχι
  4. ναυτία
  5. διάρροια
  6. σκουρόχρωμα ούρα
  7. ίκτερος (κιτρίνισμα του δέρματος και των ματιών)
  8. πυρετός
  9. πόνος στις αρθρώσεις

Πηγή: foodsafetynews.com

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο