Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 2024
8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μνημόνιο συνεργασίας για τον αλιευτικό τουρισμό

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΜνημόνιο συνεργασίας για τον αλιευτικό τουρισμό
spot_img

Υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την προώθηση και ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού στη χώρα μας. Το μνημόνιο υπέγραψαν, η αρμόδια για τις ειδικές μορφές τουρισμού, υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου. Τα υπουργεία Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη λήψη μίας σειράς πρωτοβουλιών που θα στοχεύουν στην ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού, που αποτελεί μια ειδική μορφή τουρισμού με μεγάλη δυναμική και προοπτική ανάπτυξης για μια χώρα νησιωτική όπως η Ελλάδα. 

   Ήδη από το 2021 είχε ξεκινήσει τακτική συνεργασία με πρωτοβουλία των δύο υφυπουργών, της Σοφίας Ζαχαράκη και του Σίμου Κεδίκογλου, η οποία περιελάμβανε συναντήσεις με στελέχη και φορείς της αλιείας, αλλά και διαβουλεύσεις με τεχνικά κλιμάκια των δύο υπουργείων. 

   Το μνημόνιο συνεργασίας αποτελεί επιστέγασμα της συνεργασίας αυτής και προβλέπει τη δημιουργία μίας διυπουργικής “Ομάδας Διαχείρισης Αλιευτικού Τουρισμού”, η οποία θα είναι επιφορτισμένη με τον σχεδιασμό θεσμικού πλαισίου, συνεργειών και δράσεων προβολής και ανάδειξης του αλιευτικού τουρισμού, σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων κατάρτισης σε επιχειρηματίες της αλιείας κ.ά.. Στο πλαίσιο του μνημονίου αυτού, τα δύο συναρμόδια υπουργεία θα προχωρήσουν για πρώτη φορά και στην κατάρτιση και υλοποίηση μιας “Εθνικής Στρατηγικής Προώθησης του Αλιευτικού Τουρισμού” (Ε.Σ.Π.Α.Τ.). 

   Όπως δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη, “με το μνημόνιο που συμφωνήσαμε και υπογράψαμε, επιδιώκουμε την ανάδειξη της Ελλάδας ως διεθνούς προορισμού για τον αλιευτικό τουρισμό, με σεβασμό πάντα στη βιώσιμη ανάπτυξη. Οι πρωτοβουλίες που ξεκινάμε, στοχεύουν στην προώθηση της αλιείας με νέες και καινοτόμες δραστηριότητες, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος”.  

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η “μυστική” και απλή μέθοδος να τρώτε ζυμαρικά και να αδυνατίζετε…

Πολλές μελέτες δικαιώνουν τα ζυμαρικά ως τροφή απώλειας βάρους, μείωσης σακχάρου και προστασίας του εντέρου, υπό μία πολύ απλή και βολική προϋπόθεση.

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο