Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
27.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μνημόνιο συνεργασίας για τον αλιευτικό τουρισμό

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΜνημόνιο συνεργασίας για τον αλιευτικό τουρισμό
spot_img

Υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την προώθηση και ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού στη χώρα μας. Το μνημόνιο υπέγραψαν, η αρμόδια για τις ειδικές μορφές τουρισμού, υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου. Τα υπουργεία Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη λήψη μίας σειράς πρωτοβουλιών που θα στοχεύουν στην ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού, που αποτελεί μια ειδική μορφή τουρισμού με μεγάλη δυναμική και προοπτική ανάπτυξης για μια χώρα νησιωτική όπως η Ελλάδα. 

   Ήδη από το 2021 είχε ξεκινήσει τακτική συνεργασία με πρωτοβουλία των δύο υφυπουργών, της Σοφίας Ζαχαράκη και του Σίμου Κεδίκογλου, η οποία περιελάμβανε συναντήσεις με στελέχη και φορείς της αλιείας, αλλά και διαβουλεύσεις με τεχνικά κλιμάκια των δύο υπουργείων. 

- Advertisement -

   Το μνημόνιο συνεργασίας αποτελεί επιστέγασμα της συνεργασίας αυτής και προβλέπει τη δημιουργία μίας διυπουργικής “Ομάδας Διαχείρισης Αλιευτικού Τουρισμού”, η οποία θα είναι επιφορτισμένη με τον σχεδιασμό θεσμικού πλαισίου, συνεργειών και δράσεων προβολής και ανάδειξης του αλιευτικού τουρισμού, σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων κατάρτισης σε επιχειρηματίες της αλιείας κ.ά.. Στο πλαίσιο του μνημονίου αυτού, τα δύο συναρμόδια υπουργεία θα προχωρήσουν για πρώτη φορά και στην κατάρτιση και υλοποίηση μιας “Εθνικής Στρατηγικής Προώθησης του Αλιευτικού Τουρισμού” (Ε.Σ.Π.Α.Τ.). 

   Όπως δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη, “με το μνημόνιο που συμφωνήσαμε και υπογράψαμε, επιδιώκουμε την ανάδειξη της Ελλάδας ως διεθνούς προορισμού για τον αλιευτικό τουρισμό, με σεβασμό πάντα στη βιώσιμη ανάπτυξη. Οι πρωτοβουλίες που ξεκινάμε, στοχεύουν στην προώθηση της αλιείας με νέες και καινοτόμες δραστηριότητες, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος”.  

ΑΠΕ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα