Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024
14.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποια εστιατόρια προτείνει ο Independent για καλό φαγητό στην Πελοπόννησο

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠοια εστιατόρια προτείνει ο Independent για καλό φαγητό στην Πελοπόννησο
spot_img

Τα καλύτερα εστιατόρια με παραδοσιακά πιάτα στην Πελοπόννησο σύμφωνα με τον Independent.

Σε ένα εκτενές άρθρο η Clare Hargreaves στο FOODIE TRIPS του Independent, εκθειάζει την γαστρονομία της Πελοποννήσου προετοιμάζοντας ταυτόχρονα τους αναγνώστες να μην «περιμένουν αστέρια Michelin ή εξωτικά υλικά» αφού το φαγητό στην ελληνική αυτή χερσόνησο είναι καθαρά οικογενειακή υπόθεση. Την υπέροχη γεύση του τραγανού χοιρινού, των σπιτικών ζυμαρικών με βότανα και αυγά (μερικά μόνο από τα γαστρονομικά διαμάντια) εμπλουτίζεται από το παραδοσιακό περιβάλλον της παλιάς πλατείας ενός χωριού.

Ακολουθούν τα πιο νόστιμα φαγητά σε επιλεγμένες ταβέρνες της Πελοποννήσου, σύμφωνα με το βρετανικό μέσο ενημέρωσης:

«Thiasos» στην Καλαμάτα, για τραγανή γουρουνοπούλα με φάβα, μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι και κρεατόπιτα από ζύμη ολικής αλέσεως

«Ματούλα» στη Μονεμβασιά για κολοκυθοκεφτέδες, γεμιστές μελιτζάνες και παρθένες φρέσκες σαλάτες. Η σπεσιαλιτέ του όμως είναι τα σαΐθια (τυλίγματα σπανακιού)

«Σοφός» στη Νεμέα για κοτόπουλο με τραχανά, καγιανά και χόρτα στιφάδο με άνιθο και φέτα και για γλυκό πανακότα με σιρόπι σταφυλιού

«Ζέρζοβα» στη Δημητσάνα για άγρια μανιτάρια, αγριογούρουνο, σε σάλτσα κονιάκ, γεμιστές μελιτζάνες με φέτα και αρνί με δενδρολίβανο

«Αρκαδιανή» στη Μεγαλόπολη που συνδυάζει  μια σχολή μαγειρικής, ένα ντελικατέσεν που πουλάει σπιτικά παραδοσιακά προϊόντα, ένα μουσείο βιβλίων και εργαλείων μαγειρικής και ένα εστιατόριο 

«Mama’s Flavors» στην Καλαμάτα. Η Μαρία Μοναστηριώτη Ελληνίδες (ή Mamas) διοργανώνει μαθήματα μαγειρικής και γευσιγνωσίες κρασιού στα ορεινά χωριά της περιοχής, δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσετε τις γαστρονομικές σπεσιαλιτέ της πόλης, από τις περίφημες μαύρες ελιές και το λάδι μέχρι το μέλι ελάτης.

«Άρκτος» στην Καρύταινα για ψητό αρνί με πατάτες ή ντολμαδάκια με κιμά ή κέικ καρύδα με μέλι.

Πηγή: https://www.independent.co.uk/travel/europe/greece/greek-food-tour-peloponnese-b2470431.html

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.

O ένας και μοναδικός τρόπος να αποφύγουμε τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο φαγητό μας – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Το αδιέξοδο ταξίδι στην αναζήτηση του απολύτως ασφαλούς τροφίμου.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο