Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σε απόλυτο γαστρονομικό προορισμό φιλοδοξεί να αναδειχθεί το Ηράκλειο 

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΣε απόλυτο γαστρονομικό προορισμό φιλοδοξεί να αναδειχθεί το Ηράκλειο 
spot_img

Προς νέο ρεκόρ βαδίζει ο τουρισμός στην Κρήτη το 2023.

Σε απόλυτο γαστρονομικό προορισμό της Κρήτης φιλοδοξεί να αναδειχθεί το Ηράκλειο, μέσα από τις οργανωμένες προσπάθειες του δήμου στο μέτωπο της προβολής της περιοχής στον παγκόσμιο τουριστικό γίγνεσθαι.

   Με όχημα την διάδοση της Κρητικής γαστρονομίας, ο δήμος Ηρακλείου και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του διοργάνωσαν διήμερες εκδηλώσεις προβολής και ανάδειξης των τοπικών προϊόντων και των πρώτων υλών της, στις 18 και 19 Μαρτίου.

   Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της στρατηγικής του δήμου την παγκόσμια ημέρα τουρισμού τον Σεπτέμβριο με την διοργάνωση φεστιβάλ γνωριμίας με τα τοπικά προϊόντα και τις γεύσεις του Ηρακλείου, που είχε προσελκύσει επισκέπτες από όλο σχεδόν τον κόσμο, καθώς συνέπεσε με την τουριστική σεζόν στο νησί.

   Πέραν την μεγάλης εορτής της γαστρονομίας που φιλοδοξεί να καθιερώσει ο Δήμος περί τα τέλη Σεπτεμβρίου στην πόλη του Ηρακλείου, στόχος των διοργανωτών είναι η παρουσίαση του γαστρονομικού πλούτου της ενδοχώρας του Ηρακλείου, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ο Γιώργος Σισαμάκης, Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού- Ψηφιακού Μετασχηματισμού- Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της Υπαίθρου και Τουρισμού.

   Στο πλαίσιο αυτό, το εν λόγω φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο χωριό Πυργού.”Φέτος θα είναι η 5η φορά που πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις “Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας”. Η Πυργού είναι ο πρώτος σταθμός των μικρών αυτών γαστρονομικών εκδηλώσεων, ενώ ο επόμενος θα είναι στον Προφήτη Ηλία», σημείωσε ο Γιώργος Σισαμάκης.

   Στο γευστικό αυτό ταξίδι παρουσιάστηκαν πατροπαράδοτες συνταγές σε μοντέρνα αλλά και κλασική εκτέλεση, μέθοδοι τυροκόμησης με παραδοσιακούς τρόπους καθώς και gourmet πιάτα με έμπνευση από τη μεσογειακή διατροφή και συστατικά από την κρητική γη. Στο μεταξύ το πρόγραμμα περιέλαβε συνδυασμό πολιτιστικών, μουσικών και γαστρονομικών δράσεων, δρώμενα όπως μάζεμα χόρτων καθώς και έκθεση τοπικών προϊόντων και συνδιοργανώνεται με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυργού «Η Χρυσοπηγή», τη «Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης», το «Σωματείο Μαγείρων & Ζαχαροπλαστών Ν. Ηρακλείου», και το Σύλλογο «Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας».

   Η τουριστική σεζόν στην Κρήτη μπορεί ουσιαστικά να εκκινεί την 1η Απριλίου, με το άνοιγμα των μεγάλων τουριστικών μονάδων, ωστόσο ακόμα και τώρα εμφανής είναι η τουριστική κίνηση στην πόλη του μεγαλύτερου νομού της Κρήτης. Αυτό τουλάχιστον τονίζουν επιχειρηματίες του κέντρου, αλλά και αυτό αποτυπώνεται και από τις κρατήσει των ξενοδοχείων της πόλης. Μάλιστα κάνουν λόγο και για πληρότητα 80%, πάντα σε ό,τι αφορά τα ανοιχτά ξενοδοχεία.

   Σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις για την νέα τουριστική σεζόν, οι φορείς κάνουν λόγο για μια νέα χρονιά ρεκόρ, που θα ξεπεράσει κατά πολύ αυτή του 2019. Ηδη, η πληρότητα κινείται σε υψηλά επίπεδα για το 2023, ενώ το μεγάλο αγκάθι και φέτος είναι η αναζήτηση προσωπικού και για το λόγο αυτό από καιρό πριν έχουν ξεκινήσει οι ημέρες καριέρας στα ξενοδοχεία του νησιού.

ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα