Μετά την “τρομοκρατία σούσι”, ήρθε και η τρομοκρατία των κοκτέιλ!
Σε ανάρτηση μέσω Twitter προέβη το καφέ Mondaiji στο Σαπόρο του Χοκάιντο στην Ιαπωνία, αποκαλύπτοντας ότι απέλυσε ένα μέλος του προσωπικού αφού φέρεται να δημιούργησε για πελάτη, κοκτέιλ που περιείχε το αίμα της. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ανέφερε ότι το καφέ είχε αναγκαστεί να κλείσει για μια μέρα, ενώ όλα τα ποτήρια του είχαν αντικατασταθεί προληπτικά.
“Μια τέτοια πράξη δεν διαφέρει από μία “τρομοκρατία μερικής απασχόλησης” και είναι απολύτως απαράδεκτη”. Συνεχίζοντας, ο ιδιοκτήτης φάνηκε να εκλιπαρεί τους πελάτες για μια δεύτερη ευκαιρία: “Παρακαλώ, αφήστε με να συνεχίσω το μαγαζί λίγο ακόμα. Θα καθαρίσω το κατάστημα, θα αλλάξω ποτήρια και θα πετάξω το αλκοόλ που μπορεί να έχει μολυνθεί. Για άλλη μια φορά, λυπάμαι πολύ που σας προκάλεσα πρόβλημα”.
Ωστόσο το θέμα του αίματος στο κοκτέιλ ακολουθεί μία μόδα που επικρατεί στην Ιαπωνία τον τελευταίο καιρό. Προηγήθηκε η μάστιγα της αποκαλούμενης “τρομοκρατίας σούσι” στην Ιαπωνία, όπου οι επισκέπτες του εστιατορίου παρεμβαίνουν στο σούσι που κυκλοφορεί σε έναν ιμάντα μεταφοράς. Οι ιμάντες μεταφοράς σούσι χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην Ιαπωνία, όπου προϊόντα γυρνάνε γύρω γύρω ώστε οι πελάτες να διαλέγουν αυτά που θέλουν. Ωστόσο σε αυτά τα εστιατόρια κυρίως νεαροί χρησιμοποιούν τα προϊόντα (τα γλύφουν ή τα φτύνουν) και τα ξανά αφήνουν στον ιμάντα. Τον Φεβρουάριο, η τιμή της μετοχής της μητρικής εταιρείας του Akindo Sushiro μειώθηκε κατά 5%, μετά από ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε με ένα έφηβο αγόρι σε ένα εστιατόριο στην επαρχία Gifu να γλύφει και μετά να επιστρέφει ένα μπουκάλι σάλτσας σόγιας στον ιμάντα.
Δύο μεγάλες αλυσίδες εστιατορίων απενεργοποίησαν τους μεταφορικούς ιμάντες και επέστρεψαν σε μια παραδοσιακή διαδικασία σερβιρίσματος τραπεζιού για να εξαλείψουν τον κίνδυνο τέτοιων περιστατικών.
Πηγή:
https://www.thedrinksbusiness.com/2023/04/waitress-fired-for-mixing-own-blood-into-cocktails/