Δευτέρα, 7 Απριλίου, 2025
15.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σερβιτόρα απολύθηκε επειδή «ανέμειξε το αίμα της» σε κοκτέιλ

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΣερβιτόρα απολύθηκε επειδή «ανέμειξε το αίμα της» σε κοκτέιλ
spot_img

Μετά την “τρομοκρατία σούσι”, ήρθε και η τρομοκρατία των κοκτέιλ!

Σε ανάρτηση μέσω Twitter προέβη το καφέ Mondaiji στο Σαπόρο του Χοκάιντο στην Ιαπωνία, αποκαλύπτοντας  ότι απέλυσε ένα μέλος του προσωπικού αφού φέρεται να δημιούργησε για πελάτη, κοκτέιλ που περιείχε το αίμα της. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ανέφερε ότι το καφέ είχε αναγκαστεί να κλείσει για μια μέρα, ενώ όλα τα ποτήρια του είχαν αντικατασταθεί προληπτικά.

- Advertisement -

“Μια τέτοια πράξη δεν διαφέρει από μία “τρομοκρατία μερικής απασχόλησης” και είναι απολύτως απαράδεκτη”. Συνεχίζοντας, ο ιδιοκτήτης φάνηκε να εκλιπαρεί τους πελάτες για μια δεύτερη ευκαιρία: “Παρακαλώ, αφήστε με να συνεχίσω το μαγαζί λίγο ακόμα. Θα καθαρίσω το κατάστημα, θα αλλάξω ποτήρια και θα πετάξω το αλκοόλ που μπορεί να έχει μολυνθεί. Για άλλη μια φορά, λυπάμαι πολύ που σας προκάλεσα πρόβλημα”.

    Ωστόσο το θέμα του αίματος στο κοκτέιλ ακολουθεί μία μόδα που επικρατεί στην Ιαπωνία τον τελευταίο καιρό. Προηγήθηκε η μάστιγα της αποκαλούμενης “τρομοκρατίας σούσι” στην Ιαπωνία, όπου οι επισκέπτες του εστιατορίου παρεμβαίνουν στο σούσι που κυκλοφορεί σε έναν ιμάντα μεταφοράς. Οι ιμάντες μεταφοράς σούσι χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην Ιαπωνία, όπου προϊόντα γυρνάνε γύρω γύρω ώστε οι πελάτες να διαλέγουν αυτά που θέλουν. Ωστόσο σε αυτά τα εστιατόρια κυρίως νεαροί χρησιμοποιούν τα προϊόντα (τα γλύφουν ή τα φτύνουν) και τα ξανά αφήνουν στον ιμάντα. Τον Φεβρουάριο, η τιμή της μετοχής της μητρικής εταιρείας του Akindo Sushiro μειώθηκε κατά 5%, μετά από ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε με ένα έφηβο αγόρι σε ένα εστιατόριο στην επαρχία Gifu να γλύφει και μετά να επιστρέφει ένα μπουκάλι σάλτσας σόγιας στον ιμάντα.

   Δύο μεγάλες αλυσίδες εστιατορίων απενεργοποίησαν τους μεταφορικούς ιμάντες και επέστρεψαν σε μια παραδοσιακή διαδικασία σερβιρίσματος τραπεζιού για να εξαλείψουν τον κίνδυνο τέτοιων περιστατικών.

Πηγή:

https://www.thedrinksbusiness.com/2023/04/waitress-fired-for-mixing-own-blood-into-cocktails/

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελλάδα: Ο ΕΦΕΤ κατέσχεσε 3,4 τόνους εμφιαλωμένα νερά!

Απογοητευτικά τα ευρήματα ελέγχων σε ελληνικά εστιατόρια - Σχεδόν μία στις 10 επιχειρήσεις τροφίμων είναι "Μη συμμορφούμενες" - Στο 16% του ελαιολάδου διαπιστώθηκε απάτη - Εντυπωσιακή αύξηση της νοθείας σε ελληνικά τρόφιμα

Ποιο γάλα έχει τα περισσότερα μικροπλαστικά – Εργαστηριακή ανάλυση σε δημοφιλείς μάρκες

Ευρήματα μελέτης για τα επίπεδα ινώδους μικροπλαστικού σε επώνυμα δείγματα γάλακτος

cibum.gr: 1.500.000 μοναδικοί χρήστες τον Μάρτιο

Το κορυφαίο ελληνικό site για θέματα ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων τον Μάρτιο είχε 7.300.000 μοναδικές προβολές σελίδας και 1.500.000 μοναδικούς χρήστες... Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας!
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα