Μετάβαση στο περιεχόμενο
Δευτέρα, 17 Μαρτίου, 2025
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Eurostat: O πληθωρισμός στην ευρωζώνη μειώθηκε στο 6,9% τον Μάρτιο του 2023, έναντι 5,4% στην Ελλάδα

ΑρχικήΝέαEurostat: O πληθωρισμός στην ευρωζώνη μειώθηκε στο 6,9% τον Μάρτιο του 2023, έναντι 5,4% στην Ελλάδα
spot_img

Το χαμηλότερο επίπεδο ετήσιου πληθωρισμού καταγράφηκε στο Λουξεμβούργο (2,9%), στην Ισπανία (3,1%), στην Ολλανδία (4,5%), στο Βέλγιο (4,9%) και στην Ελλάδα (5,4%).

Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ μειώθηκε στο 6,9% τον Μάρτιο του 2023, από 8,5% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

- Advertisement -

Ένα χρόνο νωρίτερα, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη ήταν 7,4%. Ο ετήσιος πληθωρισμός στην ΕΕ ήταν 8,3% τον Μάρτιο του 2023, από 9,9% τον Φεβρουάριο. Ένα χρόνο νωρίτερα, ο πληθωρισμός στην ΕΕ ήταν 7,8%.

Το χαμηλότερο επίπεδο ετήσιου πληθωρισμού καταγράφηκε στο Λουξεμβούργο (2,9%), στην Ισπανία (3,1%), στην Ολλανδία (4,5%), στο Βέλγιο (4,9%) και στην Ελλάδα (5,4%).

Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά πληθωρισμού καταγράφηκαν στην Ουγγαρία (25,6%), τη Λετονία (17,2%) και την Τσεχία (16,5%). Σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε είκοσι πέντε κράτη-μέλη και αυξήθηκε σε δύο.

Στην Ελλάδα ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε στο 5,4% το Μάρτιο από 6,5% το Φεβρουάριο και από 8% το Μάρτιο του 2022.

Τον Μάρτιο του 2023, η υψηλότερη συμβολή στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ προήλθε από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (+3,12 ποσοστιαίες μονάδες), ακολουθούμενες από τις υπηρεσίες (+2,10 π.μ.), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+1,71 π.μ.) και την ενέργεια (-0,05 π.μ.).

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;

Τούρτες στα ελληνικά ζαχαροπλαστεία: Γιατί έχουν την ίδια (άνοστη) γεύση

Απογοήτευση από τις τούρτες που μας "σερβίρουν" τα ελληνικά ζαχαροπλαστεία

Νωπό Γάλα: Άγνοια κινδύνου των καταναλωτών για μόλυνση από γρίπη των πτηνών

Πολλοί καταναλωτές δεν γνωρίζουν τον κίνδυνο μόλυνσης από γρίπη των πτηνών καταναλώνοντας νωπό γάλα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα