Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
33 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

FAO για κλιματική αλλαγή: “αντίπαλός μας ο χρόνος”

ΑρχικήΝέαFAO για κλιματική αλλαγή: “αντίπαλός μας ο χρόνος”
spot_img

cibum team

Τα βιώσιμα αγροδιατροφικά συστήματα αποτελούν «κρίσιμο μέρος των δράσεων και λύσεων» στην κλιματική κρίση, την επισιτιστική ανασφάλεια και την απώλεια βιοποικιλότητας, που είναι παγκόσμιες κρίσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής QU Dongyu στα μέλη του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO).

Ο Γενικός Διευθυντής επέμεινε στην ανάγκη για ταχύτητα. “Δουλεύουμε ενάντια στο χρόνο γιατί πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και πιο καινοτόμοι από την κλιματική αλλαγή”, δήλωσε ο Qu σε μια άτυπη διαβούλευση με τα μέλη, για την ανάπτυξη μιας νέας θεματικής στρατηγικής του FAO για την κλιματική αλλαγή.

Επισήμανε την τελευταία έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή ( IPCC ), χαρακτηρίζοντάς την ως «έλεγχο πραγματικότητας για όλους μας» και σημείωσε ότι οι καταστροφικές πλημμύρες στη Βόρεια Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Κίνα, μαζί με ανεξέλεγκτες πυρκαγιές από τον Καναδά στη Σιβηρία καταδεικνύουν τη σοβαρότητα της κλιματικής κρίσης, οι επιπτώσεις της οποίας αναμένεται να συνεχιστούν εντατικά, εκτός εάν λάβουμε άμεση, φιλόδοξη και τολμηρή δράση.

“Τα πράσινα και ανθεκτικά στο κλίμα αγροδιατροφικά συστήματα είναι θεμελιώδη για την επίλυση της κλιματικής κρίσης”, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής. “Πρέπει να παρέχουμε θρεπτικά τρόφιμα με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα, με βιώσιμο τρόπο”, είπε. Η νέα στρατηγική του FAO για την κλιματική αλλαγή θα επικεντρωθεί στην οικοδόμηση αγροδιατροφικών συστημάτων που παράγουν περισσότερα τρόφιμα με περισσότερα κοινωνικοοικονομικά οφέλη, αλλά μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους, δημιουργούν αγροτική ανάπτυξη και καλύτερους τρόπους διαβίωσης, δήλωσε ο Qu.

Τα μέλη ζήτησαν μια νέα στρατηγική κατάλληλη για τον σκοπό να αντικαταστήσει το πρώτο τέτοιο σχέδιο του FAO το 2017. Η παρούσα συνάντηση αποτελεί μέρος μιας διαδικασίας διαβούλευσης χωρίς αποκλεισμούς, όπου συμμετέχουν επίσης βασικές ομάδες ενδιαφερομένων και όλες οι σχετικές ροές εργασίας του FAO. Στα κεντρικά γραφεία και στα αποκεντρωμένα γραφεία.

Η νέα στρατηγική θα ευθυγραμμιστεί πλήρως με τέσσερις νέες θεματικές στρατηγικές του FAO – για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, την ενσωμάτωση της βιοποικιλότητας, την επιστήμη και την καινοτομία και την εταιρική περιβαλλοντική ευθύνη. Όλες αυτές οι στρατηγικές είναι ζωτικής σημασίας για την υλοποίηση του FAO στο γενικό στρατηγικό πλαίσιο 2022 -2031 και για τα Μέλη να αντιμετωπίσουν την κλιματική κρίση και να επιτύχουν τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Συμπληρώματα διατροφής: Ή λανθασμένη ή άσκοπη η χρήση τους, σύμφωνα με μελέτη

Νέα μελέτη καταδεικνύει την αλόγιστη χρήση των συμπληρωμάτων διατροφής.

Τι γίνεται με τα κομμάτια και τα περιττώματα αρουραίων στα τρόφιμα; Δεκάδες ανακλήσεις τροφίμων και λουκέτα σε εστιατόρια

Καταγραφή πρόσφατων περιστατικών και ανάλυση για τους λόγους παρουσίας τρωκτικών μέσα σε τρόφιμα ή σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας και σε εστιατόρια και για τους τρόπους εντοπισμού και αντιμετώπισης.

Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα στις κορυφαίες αιτίες θανάτου στην Ευρώπη!

Ο ένας θάνατος στους πέντε στην Ευρώπη οφείλεται στην ανθυγιεινή διατροφή, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα