Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Salmonella – Kinder: Επαναλειτουργεί το εργοστάσιο της Ferrero στο Βέλγιο

ΑρχικήΝέαSalmonella - Kinder: Επαναλειτουργεί το εργοστάσιο της Ferrero στο Βέλγιο
spot_img

Η Ferrero ανέκτησε την πλήρη άδεια παραγωγής για το εργοστάσιό της στο Arlon στο Βέλγιο, το οποίο ήταν υπεύθυνο για την επιδημίας σαλμονέλας στα προϊόντα Kinder.

Ο βελγικός οργανισμός για την ασφάλεια των τροφίμων, AFSCA, δήλωσε πριν λίγες ημέρες ότι χορήγησε «οριστική άδεια» για την παραγωγή στην εγκατάσταση της Fererro στο Αρλόν του Βελγίου.

Η Ferrero αναγκάστηκε να αναστείλει τις εργασίες στο εργοστάσιο στις 8 Απριλίου, αφού η τοποθεσία εντοπίστηκε ως πηγή του βακτηρίου Salmonella Typhimurium. Η μόλυνση φέρεται να οφείλεται σε μολυσμένα φίλτρα δύο δεξαμενών εντός των εγκαταστάσεων. Εκατοντάδες κρούσματα αναφέρθηκαν παγκοσμίως από την κατανάλωση προϊόντων σοκολάτας Kinder της ιδιωτικής ιταλικής εταιρείας. Η Ferrero είχε καθυστερήσει να αναφέρει το ξέσπασμα της σαλμονέλας προτού ξεκινήσει μια παγκόσμια ανάκληση προϊόντων Kinder,  με την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 7 Ιανουαρίου.

Τον Ιούνιο, η Ferrero έλαβε «υπό όρους εξουσιοδότηση» να επανεκκινήσει την παραγωγή με ένα χρονικό διάστημα τριών μηνών, ωσότου να ικανοποιήσει πλήρως τα αποτελέσματα των επιθεωρήσεων. Αφού σε όλο αυτό το διάστημα δεν βρέθηκε σαλμονέλα στην εγκατάσταση, η AFSCA επέτρεψε την επαναλειτουργία με την προϋπόθεση των στενών παρακολουθήσεων και επιθεωρήσεων.

Η Ferrero δήλωσε για την επαναλειτουργία του εργοστασίου πως εργάστηκε υπό την επίβλεψη της AFSCA, «χρησιμοποιώντας πρωτόκολλα βελτιωμένης ποιότητας και δοκιμές», αναφέρει δημοσίευμα στον ιστότοπο Just Food. «Αυτά τα νέα πρωτόκολλα ποιότητας περιλαμβάνουν ένα αυξημένο σχέδιο δειγματοληψίας και τοποθετούν το σύστημα παρακολούθησης ποιότητας πέρα ​​από τις τρέχουσες νομικές απαιτήσεις», φέρεται να δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο