Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Food Experts’ Awards 2023: Άνοιξε η πλατφόρμα συμμετοχών για τα διεθνούς εμβέλειας βραβεία καινοτομίας τροφίμων

ΑρχικήΠιστοποίησηΒραβείαFood Experts' Awards 2023: Άνοιξε η πλατφόρμα συμμετοχών για τα διεθνούς εμβέλειας βραβεία καινοτομίας τροφίμων
spot_img

Εξειδικευμένα βραβεία καινοτομίας και αριστείας, που επικεντρώνονται στα επιτεύγματα του κλάδου τροφίμων και ποτών.

Ανακοινώθηκαν επίσημα τα πρώτα διεθνούς εμβέλειας βραβεία Food Experts’ Awards 2023 ( FEA 2023) που διοργανώνονται από το cibum, το ελληνικό site για την ποιότητα, την ασφάλεια και την ψυχή των τροφίμων σε συνεργασία με την HELEXPO. Πρόκειται για εξειδικευμένα βραβεία καινοτομίας και αριστείας, που επικεντρώνονται στα επιτεύγματα του κλάδου τροφίμων και ποτών, η τελετή απονομής των οποίων θα φιλοξενηθεί από την HELEXPO στις 18 Φεβρουαρίου, στo πλαίσιο της 31ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών Detrop & Oenos, μιας από τις ιστορικότερες και  σημαντικότερες εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Τα FEA, όπως λέει ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, Νίκος Γδοντέλης, δεν είναι διαγωνισμός.

«Στα βραβεία μας δεν αναζητάμε τον καλύτερο. Με τα FEA θέλουμε να επιβραβεύσουμε και να κάνουμε γνωστές στην αγορά και στο κοινό, όσες περισσότερες αξιέπαινες προσπάθειες και υπέροχες δουλειές, λαμβάνουν χώρα στον χώρο των τροφίμων και ποτών σε μια σειρά από κατηγορίες που υπηρετούν το σήμερα διαμορφώνοντας ένα καλύτερο αύριο για όλους μας. Θέλουμε να ενθουσιαστεί η αγορά και το κοινό όπως ενθουσιαζόμαστε κι εμείς, γιατί υπάρχει πολύ ταλέντο και δημιουργία εκεί έξω. Το συναντάμε καθημερινά στο cibum, όπου γράφουμε για σπουδαία πράγματα που γίνονται από επιχειρήσεις τροφίμων στην Ελλάδα και στο διεθνή χώρο».

Η ελληνική και παγκόσμια αγορά τροφίμων και ποτών, είναι η πηγή της έμπνευσης για τα FEA και η ανάδειξη των επιτευγμάτων των επιχειρήσεων, ο λόγος που διοργανώθηκαν. «Σε αυτό το πνεύμα συγκροτήθηκε η ομάδα αξιολογητών των FEA, που αποτελείται από διακεκριμένους εν ενεργεία food experts που στελεχώνουν κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου, με τους οποίους μοιραζόμαστε τα ίδια όνειρα, τους ίδιους εφιάλτες και τις ίδιες ελπίδες» λέει ο Νίκος Γδοντέλης.

Τα FEA έχουν 6 βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους χτίζεται το αύριο του κλάδου των τροφίμων και ποτών.  Οι συμμετοχές κατηγοριοποιούνται σε 25 κατηγορίες, οι οποίες αναφέρονται σε σύγχρονα θέματα που απασχολούν την επιχείρηση τροφίμων και τον καταναλωτή όπως η καινοτομία, η κουλτούρα ασφάλειας τροφίμων, η διατροφική αξία, η ακεραιότητα, η πελατοκεντρικότητα, η αειφορία, η προστασία του περιβάλλοντος, η μείωση της σπατάλης τροφίμων και άλλα.

Κάθε μια από τις κατηγορίες των βραβείων FEA έχει τον χορηγό της (Εργαστήρια Τσακαλίδη, TUV Hellas (TUV Nord), TUV AUSTRIA, SGS, Q-Cert και Eurofins Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών) που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες όπως σεμινάρια και πακέτα εργαστηριακών αναλύσεων στους Χρυσούς Νικητές της κατηγορίας, προσθέτοντας άλλο ένα κίνητρο για την συμμετοχή στα FEA.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των FEA, τα οφέλη είναι πάρα πολλά και μη συγκρίσιμα με την προσπάθεια (κόστος και κόπος) που απαιτείται για την συμμετοχή.

«Το να κερδίσει μια επιχείρηση μια διάκριση, όπως ένα βραβείο FEA, σίγουρα προσφέρει ικανοποίηση και είναι μια ανταμοιβή κι ένα μπράβο, αλλά συχνά οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων με ρωτάνε εάν αξίζει τον κόπο, η προετοιμασία και τα έξοδα που απαιτούνται για την συμμετοχή σε μια διαδικασία βράβευσης. Η απάντηση που δίνω είναι πως τα οφέλη είναι πάρα πολλά και στην περίπτωση των FEA ο κόπος και το κόστος συμμετοχής είναι χαρακτηριστικά μικρός. Το να συμμετάσχεις στα FEA και να επιτύχεις την βράβευση της επιχείρησης σε μία ή περισσότερες κατηγορίες, είναι ένα «δώρο» προς την επιχείρηση. Κάνει στελέχη και προσωπικό υπερήφανο και γράφεται μια υπέροχη ιστορία να διηγούνται για καιρό τα τμήματα μάρκετινγκ και επικοινωνίας στην αγορά».

Πάντως και οι πωλήσεις φαίνεται να μην μένουν… “αδιάφορες” στην περίπτωση ενός βραβείου. Σύμφωνα με τα  Best Business Awards, οι βραβευμένες μικρές επιχειρήσεις μπορούν να δουν αύξηση εσόδων κατά 63% και αύξηση πωλήσεων 39% ενώ οι μεγάλες εταιρείες, μπορεί να αυξήσουν τα έσοδα έως και 48% και τις πωλήσεις τους μέχρι και 37%.

Μάθετε περισσότερα με μία επίσκεψη στο website των FEA. H ομάδα Υποψηφιοτήτων FEA είναι στην διάθεσή σας για να σας δώσει επιπλέον εξηγήσεις και κατευθύνσεις.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα