Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023
13.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Food Experts’ Awards: “Άνοιξαν” τα διεθνή βραβεία καινοτομίας και αριστείας του κλάδου Τροφίμων και Ποτών

ΑρχικήΠιστοποίησηΒραβείαFood Experts’ Awards: "Άνοιξαν" τα διεθνή βραβεία καινοτομίας και αριστείας του κλάδου Τροφίμων και Ποτών
spot_img

To Cibum ανακοινώνει και επίσημα τα FEA, τα βραβεία αναγνώρισης και επιβράβευσης της προόδου στον κλάδο Τροφίμων και Ποτών.

Το cibum, το ελληνικό site για την ποιότητα, την ασφάλεια και την ψυχή των τροφίμων, με χαρά και αίσθημα ευθύνης, ανακοινώνει και επίσημα την διοργάνωση των πρώτων διεθνούς εμβέλειας βραβείων, Food Experts’ Awards, των FEA 2023. Πρόκειται για εξειδικευμένα βραβεία καινοτομίας και αριστείας,  που επικεντρώνονται στα επιτεύγματα του κλάδου τροφίμων και ποτών, η τελετή απονομής των οποίων θα φιλοξενηθεί από την HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, στo πλαίσιο της 31ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών Detrop & Oenos, μιας από τις ιστορικότερες και  σημαντικότερες εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Τα FEA, όπως λέει ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής και ιδρυτής του cibum, Νίκος Γδοντέλης, δεν είναι διαγωνισμός.

«Στα βραβεία μας δεν αναζητάμε τον καλύτερο. Με τα FEA θέλουμε να επιβραβεύσουμε και να κάνουμε γνωστές στην αγορά και στο κοινό, όσες περισσότερες αξιέπαινες προσπάθειες και υπέροχες δουλειές, λαμβάνουν χώρα στον χώρο των τροφίμων και ποτών σε μια σειρά από κατηγορίες που υπηρετούν το σήμερα διαμορφώνοντας ένα καλύτερο αύριο για όλους μας. Θέλουμε να ενθουσιαστεί η αγορά και το κοινό όπως ενθουσιαζόμαστε κι εμείς, γιατί υπάρχει πολύ ταλέντο και δημιουργία εκεί έξω. Το συναντάμε καθημερινά στο cibum, όπου γράφουμε για σπουδαία πράγματα που γίνονται από επιχειρήσεις τροφίμων στην Ελλάδα και στο διεθνή χώρο».

Η ελληνική και παγκόσμια αγορά τροφίμων και ποτών, είναι η πηγή της έμπνευσης για τα FEA και η ανάδειξη των επιτευγμάτων των επιχειρήσεων, ο λόγος που διοργανώθηκαν. «Σε αυτό το πνεύμα συγκροτήθηκε η ομάδα αξιολογητών των FEA, που αποτελείται από διακεκριμένους εν ενεργεία food experts που στελεχώνουν κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου, με τους οποίους μοιραζόμαστε τα ίδια όνειρα, τους ίδιους εφιάλτες και τις ίδιες ελπίδες» λέει ο Νίκος Γδοντέλης.

Τα FEA έχουν 6 βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους χτίζεται το αύριο του κλάδου των τροφίμων και ποτών.  Οι συμμετοχές κατηγοριοποιούνται σε 25 κατηγορίες, οι οποίες αναφέρονται σε σύγχρονα θέματα που απασχολούν την επιχείρηση τροφίμων και τον καταναλωτή όπως η καινοτομία, η κουλτούρα ασφάλειας τροφίμων, η διατροφική αξία, η ακεραιότητα, η πελατοκεντρικότητα, η αειφορία, η προστασία του περιβάλλοντος, η μείωση της σπατάλης τροφίμων και άλλα.

Η διαδικασία συμμετοχής στα FEA είναι σχεδιασμένη να είναι απλή, αδιάβλητη και προοδευτική. Ξεκινά με την υποβολή υποψηφιότητας, συνεχίζει με την εγγραφή και την υποβολή της πρότασης και ολοκληρώνεται με την αξιολόγηση. Αξίζει να σημειωθεί πως η υποβολή υποψηφιοτήτων στα FEA γίνεται με τρεις τρόπους: υποβολή υποψηφιότητας από τον ενδιαφερόμενο, υποβολή υποψηφιότητας από τρίτους (καταναλωτές, συνεργάτες, κλπ) και υποβολή υποψηφιότητας από τoυς συντάκτες του cibum. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των FEA, τα οφέλη είναι πάρα πολλά και μη συγκρίσιμα με την προσπάθεια (κόστος και κόπος) που απαιτείται για την συμμετοχή.

«Το να κερδίσει μια επιχείρηση μια διάκριση, όπως ένα βραβείο FEA, σίγουρα προσφέρει ικανοποίηση και είναι μια ανταμοιβή κι ένα μπράβο, αλλά συχνά οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων με ρωτάνε εάν αξίζει τον κόπο, η προετοιμασία και τα έξοδα που απαιτούνται για την συμμετοχή σε μια διαδικασία βράβευσης. Η απάντηση που δίνω είναι πως τα οφέλη είναι πάρα πολλά και στην περίπτωση των FEA ο κόπος και το κόστος συμμετοχής είναι χαρακτηριστικά μικρός. Το να συμμετάσχεις στα FEA και να επιτύχεις την βράβευση της επιχείρησης σε μία ή περισσότερες κατηγορίες, είναι ένα «δώρο» προς την επιχείρηση. Κάνει στελέχη και προσωπικό υπερήφανο και γράφεται μια υπέροχη ιστορία να διηγούνται για καιρό τα τμήματα μάρκετινγκ και επικοινωνίας».

Πάντως και οι πωλήσεις φαίνεται να μην μένουν… αδιάφορες στην περίπτωση ενός βραβείου. Σύμφωνα με τα  Best Business Awards, οι βραβευμένες μικρές επιχειρήσεις μπορούν να δουν αύξηση εσόδων κατά 63% και αύξηση πωλήσεων 39% ενώ οι μεγάλες εταιρείες, μπορεί να αυξήσουν τα έσοδα έως και 48% και τις πωλήσεις τους μέχρι και 37%.

Μάθετε περισσότερα με μία επίσκεψη στο website των FEA. H ομάδα Υποψηφιοτήτων FEA είναι στην διάθεσή σας για να σας δώσει επιπλέον εξηγήσεις και κατευθύνσεις.

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Παράδοξα τα ευρήματα μελέτης για το οικολογικό αποτύπωμα των τροφίμων – Η “έκπληξη” των βιολογικών

Για πρώτη φορά γίνεται στοχευμένη σύγκριση για την επιρροή της παραγωγής, της μεταφοράς, και της συσκευασίας.

Τα νιτρώδη άλατα σε τρόφιμα σχετίζονται τώρα και με τον διαβήτη τύπου 2 λέει η Γαλλία

Έρευνα σε πάνω από 100.000 εθελοντές για 15 χρόνια.

Βιολογικά προϊόντα: Μόνο με πιστοποίηση οι εξαγωγές στις ΗΠΑ – Διευκρινήσεις από την  TÜV AUSTRIA Hellas

Η Μ. Αγαπητού της TÜV AUSTRIA Hellas, παραθέτει βήμα βήμα τις νέες προϋποθέσεις και διαδικασίες που απαιτούνται για τις εξαγωγές βιολογικών προϊόντων στις ΗΠΑ.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα