Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φυτικά γαλακτοκομικά: Οι παγκόσμιες πωλήσεις και ο “χορός” των δισ.

ΑρχικήΝέαΦυτικά γαλακτοκομικά: Οι παγκόσμιες πωλήσεις και ο "χορός" των δισ.
spot_img

cibum team

Σύμφωνα με την “Plant-based Dairy Market”, έκθεση του Fact.MR, οι παγκόσμιες πωλήσεις φυτικών γαλακτοκομικών προϊόντων αναμένεται να αυξηθούν κατά 11% έως το 2031, με εκτιμώμενη αξία αγοράς 32 δισεκατομμύρια δολάρια. Η αυξημένη προτίμηση για προϊόντα διατροφής που προέρχονται από φυτικές πρώτες ύλες προκαλεί και αύξηση της ζήτησης.

Με την αναπτυσσόμενη σε παγκόσμιο επίπεδο υιοθέτηση μιας vegan διατροφής, η αγορά εναλλακτικών γαλακτοκομικών προϊόντων γνώρισε σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Ιστορικά, από το 2016 έως το 2020, η κατανάλωση φυτικών γαλακτοκομικών προϊόντων άνθισε σε CAGR (Compound Annual Growth Rate- Σύνθετος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης) περίπου 9%, φθάνοντας σε αξία τα 11 δισ δολάρια. Επιπλέον, ο παράγοντας ευαισθητοποίησης σχετικά με τα οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με τα φυτικά τρόφιμα, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος έχουν αυξήσει τη ζήτηση για εναλλακτικά γαλακτοκομικά προϊόντα παγκοσμίως.

Όπως αναφέρει το Food Engineering, αναπτυγμένες περιοχές όπως η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη θα κυριαρχήσουν στο παγκόσμιο μερίδιο στις πωλήσεις φυτικών γαλακτοκομικών προϊόντων, με συνδυασμένο ποσοστό 53% το 2021. Η σημασία των φυτικών γαλακτοκομικών προϊόντων αναδείχθηκε περαιτέρω με την εμφάνιση του COVID-19, καθώς οι καταναλωτές ολοένα και περισσότερο γυρίζουν την πλάτη τους στην κατανάλωση τροφίμων με βάση τα ζώα. 

Άλλα συμπεράσματα από την έκθεση περιλαμβάνουν:

Το γάλα αμυγδάλου παρέμεινε η κορυφαία κατηγορία πωλήσεων το 2020, με αξία 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Δύο στις πέντε πωλήσεις φυτικών γαλακτοκομικών προϊόντων πραγματοποιούνται μέσω διαδικτυακών πλατφορμών λιανικής.

Οι πωλήσεις βιολογικών φυτικών γαλακτοκομικών προϊόντων θα αυξηθούν στο 13% CAGR

Οι πωλήσεις βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων στην Κίνα ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2020, με μια πρόβλεψη να επεκταθεί σε σχεδόν 14% CAGR.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα