ΑρχικήΝέαΦυτικά γαλακτοκομικά: Οι παγκόσμιες πωλήσεις και ο "χορός" των δισ.

Φυτικά γαλακτοκομικά: Οι παγκόσμιες πωλήσεις και ο “χορός” των δισ.

2 λεπτά ανάγνωσης

cibum team

- Advertisement -

Σύμφωνα με την “Plant-based Dairy Market”, έκθεση του Fact.MR, οι παγκόσμιες πωλήσεις φυτικών γαλακτοκομικών προϊόντων αναμένεται να αυξηθούν κατά 11% έως το 2031, με εκτιμώμενη αξία αγοράς 32 δισεκατομμύρια δολάρια. Η αυξημένη προτίμηση για προϊόντα διατροφής που προέρχονται από φυτικές πρώτες ύλες προκαλεί και αύξηση της ζήτησης.

Με την αναπτυσσόμενη σε παγκόσμιο επίπεδο υιοθέτηση μιας vegan διατροφής, η αγορά εναλλακτικών γαλακτοκομικών προϊόντων γνώρισε σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Ιστορικά, από το 2016 έως το 2020, η κατανάλωση φυτικών γαλακτοκομικών προϊόντων άνθισε σε CAGR (Compound Annual Growth Rate- Σύνθετος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης) περίπου 9%, φθάνοντας σε αξία τα 11 δισ δολάρια. Επιπλέον, ο παράγοντας ευαισθητοποίησης σχετικά με τα οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με τα φυτικά τρόφιμα, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος έχουν αυξήσει τη ζήτηση για εναλλακτικά γαλακτοκομικά προϊόντα παγκοσμίως.

- Advertisement -

Όπως αναφέρει το Food Engineering, αναπτυγμένες περιοχές όπως η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη θα κυριαρχήσουν στο παγκόσμιο μερίδιο στις πωλήσεις φυτικών γαλακτοκομικών προϊόντων, με συνδυασμένο ποσοστό 53% το 2021. Η σημασία των φυτικών γαλακτοκομικών προϊόντων αναδείχθηκε περαιτέρω με την εμφάνιση του COVID-19, καθώς οι καταναλωτές ολοένα και περισσότερο γυρίζουν την πλάτη τους στην κατανάλωση τροφίμων με βάση τα ζώα. 

Άλλα συμπεράσματα από την έκθεση περιλαμβάνουν:

- Advertisement -

Το γάλα αμυγδάλου παρέμεινε η κορυφαία κατηγορία πωλήσεων το 2020, με αξία 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Δύο στις πέντε πωλήσεις φυτικών γαλακτοκομικών προϊόντων πραγματοποιούνται μέσω διαδικτυακών πλατφορμών λιανικής.

Οι πωλήσεις βιολογικών φυτικών γαλακτοκομικών προϊόντων θα αυξηθούν στο 13% CAGR

Οι πωλήσεις βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων στην Κίνα ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2020, με μια πρόβλεψη να επεκταθεί σε σχεδόν 14% CAGR.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Σουβλάκι με «απ’ όλα»: Πόσο ασφαλείς είναι γύρος, ντομάτες και κρεμμύδια – Τι πρέπει να προσέχουν σουβλατζίδικα και καταναλωτές – Του Ν. Γδοντέλη

Ερευνητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και της βελγικής FASFC αναδεικνύουν τους παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης στο σουβλάκι

Κολλαγόνο σε σκόνη: Πώς επηρεάζει τον μεταβολισμό; Του Νίκου Ζορζοβίλη

Τι υπόσχονται, τι αποδεικνύει η επιστήμη και τι παραμένει αναπάντητο

ΠΤΙ ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου και Αλλατίνη: Το ΣΕΕ ενεργοποιεί το Άρθρο 10 για την υπόθεση που ξεκίνησε από καταγγελία καταναλωτή

Νέα εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση των ΠΤΙ ΜΠΕΡ, καθώς το ΣΕΕ δημοσιοποιεί ζήτημα μη εφαρμογής των αποφάσεων που είχαν ζητήσει αλλαγές στις συσκευασίες των προϊόντων