Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
22.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαστρονομικό design στο 3ο Thessaloniki Design Week

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΓαστρονομικό design στο 3ο Thessaloniki Design Week
spot_img

Διεθνές συνέδριο για τον σχεδιασμό του εστιατορίου, με τη συμμετοχή και άλλων πόλεων, μελών του Δικτύου Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO.

Οι ποικίλες εκφάνσεις του design που υπηρετούν τη γαστρονομία είναι το κεντρικό θέμα του φετινού 3ου Thessaloniki Design Week, που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 11 Ιουνίου, στο Λιμάνι, την Αγορά Μοδιάνο και άλλους χώρους της πόλης. Όπως επισήμαναν οι διοργανωτές κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των εκδηλώσεων στους δημοσιογράφους, την έμπνευση για τη σύνδεση έδωσε η ένταξη του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Παγκόσμιο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO, στο δημιουργικό πεδίο της γαστρονομίας.

Την πεποίθηση ότι το Thessaloniki Design Week θα αποτελέσει πλατφόρμα επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών των δημιουργικών ανθρώπων, εξέφρασε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Καραγιάννη.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η γαστρονομία εφαρμόζει τις αρχές του design σε πολλούς τομείς, όπως η διακόσμηση του εστιατορίου, το στήσιμο του πιάτου και του τραπεζιού.

Για μια πετυχημένη διοργάνωση, που θα έχει συνέχεια έκανε λόγο ο Γιώτης Ιωαννίδης από την ΑμΚΕ Philartia.

Τις εκδηλώσεις που θα φιλοξενηθούν κάτω από την «ομπρέλα» του Thessaloniki Design Week, παρουσίασε ο project manager Πάνος Ρεμούνδος. Μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθεί διεθνές συνέδριο για τον σχεδιασμό του εστιατορίου, με τη συμμετοχή και άλλων πόλεων, μελών του Δικτύου Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO.

Aκόμη, θα απονεμηθούν βραβεία διεθνούς διαγωνισμού στις κατηγορίες «Σχεδιάζοντας το εστιατόριο του μέλλοντος» και «Έξυπνα και καινοτόμα food concepts». Δομές εστίασης και δημιουργικοί χώροι θα ανοίξουν τις πόρτες τους στο κοινό και θα παρουσιάσουν το έργο τους. Όλες οι εκδηλώσεις είναι με δωρέαν είσοδο. Στην εκδήλωση για την παρουσίαση έδωσε το «παρών» ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και περισσότερες για το Thessaloniki Design Week στην ιστοσελίδα: https://thessalonikidesignweek.gr/

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα