Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γεωπόνοι: Αποσύρθηκε η τροπολογία για τη διεύρυνση του επαγγέλματος των γεωτεχνικών

ΑρχικήΝέαΓεωπόνοι: Αποσύρθηκε η τροπολογία για τη διεύρυνση του επαγγέλματος των γεωτεχνικών
spot_img

Χθες με δελτίο τύπου το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, ενημέρωσε πως με τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή, οι απόφοιτοι γεωπόνοι, όλων των πανεπιστημιακών τμημάτων που δεν είχαν συμπεριληφθεί στον προηγούμενο νόμο έχουν πλέον το δικαίωμα άσκησης επαγγέλματος, και πλέον οι απόφοιτοι των τμημάτων καινούργιων σχολών που προέκυψαν από συγχωνεύσεις τεχνολογικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, μπορούν να εγγραφούν στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και να ασκούν το επάγγελμα.

Σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός απέσυρε το άρθρο δύο της υπουργικής τροπολογίας που αφορούσε τη διεύρυνση άσκησης επαγγέλματος των γεωτεχνικών.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Λιβανός, η απόσυρση γίνεται για νομοτεχνικούς λόγους και θα επανέλθει σε άλλο νομοσχέδιο.Η τροπολογία έδινε τη δυνατότητα και στους απόφοιτους των τμημάτων καινούργιων σχολών που προέκυψαν από συγχωνεύσεις Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, να μπορούν να εγγραφούν στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και να ασκούν το επάγγελμα του γεωτεχνικού.

Πηγή: ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα