Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
26.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί οι σεφ ρίχνουν τα καρυκεύματα στα φαγητά από ψηλά;

ΑρχικήΝέαΓιατί οι σεφ ρίχνουν τα καρυκεύματα στα φαγητά από ψηλά;
spot_img

cibum team

Το 2017, τα βίντεο στα οποία ο Τούρκος σεφ Nusret Gökçe ράντιζε από ψηλά με χοντρό αλάτι το κρέας έγιναν viral. Ο Gökçe απέκτησε γρήγορα ένα παγκόσμιο fanbase και ένα ακλόνητο ψευδώνυμο: «Salt Bae».

Ο ενθουσιασμός του διαδικτύου με την κομψή τεχνική μπαχαρικών του Gökçe υποδηλώνει ότι υπάρχει κάτι εγγενώς ικανοποιητικό στο να βλέπεις αλάτι και άλλα μπαχαρικά να «καταβρέχουν» το φαγητό από απόσταση.

Σύμφωνα με το mentalfloss.com, προσθέτει μια συγκεκριμένη κομψότητα στη διαδικασία και σας δίνει επίσης μια επιπλέον στιγμή για να εκτιμήσετε την τέχνη του μαγειρέματος. Αλλά οι σεφ δεν αρωματίζουν το φαγητό από ψηλά, μόνο όταν υπάρχει κοινό που εντυπωσιάζεται από αυτό. Υπάρχει και άλλος ένας λόγος.

Όπως εξηγεί το The Kitchn, το κάνουν επειδή το ύψος καθιστά ευκολότερο να πασπαλίζετε πιο ομοιόμορφα βότανα και μπαχαρικά πάνω από ένα πιάτο. Εάν μαγειρεύετε κάτι που απαιτεί πολύ ανακάτεμα, αν προσθέσετε πχ το κύμινο από ψηλά είναι πιο σίγουρο να κατανεμηθει ομοιόμορφα και χωρίς πολύ κόπο. 

Ενώ το «κόλπο» έχει νόημα θεωρητικά, ίσως αναρωτιέστε πόσο καλά λειτουργεί στην πραγματικότητα της οικιακής κουζίνας.

Οι ερευνητές στο Cook’s Illustrated πραγματοποίησαν ένα πείραμα όπου έριξαν μαύρο πιπέρι στο στήθος κοτόπουλου από τρία ύψη: 10 εκατοστά, 20 εκατοστά και 30 εκατοστά. Το πασπάλισμα των 30 εκατοστών ε΄δωσε το πιο καλό αποτέλεσμα.

 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Τέλος η “περίοδος χάριτος” για το διοξείδιο του τιτανίου – Πότε ένα τρόφιμο μπορεί να περιέχει το πρόσθετο;

Ο κανονισμός (ΕΕ) 2022/63 περιλάμβανε μια εξάμηνη μεταβατική περίοδο, ώστε να δοθεί χρόνος στις επιχειρήσεις τροφίμων να καταργήσουν σταδιακά τη χρήση αυτού του προσθέτου τροφίμων, η οποία έληξε στις 7 Αυγούστου 2022.

Ευρωπαϊκή Νομοθεσία: Νέα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε ορισμένα τρόφιμα

Δημοσιεύθηκε πρόσφατα ο νέος Κανονισμός (ΕΕ) 2022/1370 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1881/2006 όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε ορισμένα τρόφιμα.

Φακελάκι… μαγικό! Αναστέλλει την ωρίμανση φρούτων και λαχανικών και επιμηκύνει το χρόνο ζωής τους

Μια καινοτόμος λύση βασισμένη σε φυτικά συστατικά, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα των ενεργών συσκευασιών σε φρούτα και λαχανικά.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα