Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
24.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί οι σεφ ρίχνουν τα καρυκεύματα στα φαγητά από ψηλά;

ΑρχικήΝέαΓιατί οι σεφ ρίχνουν τα καρυκεύματα στα φαγητά από ψηλά;
spot_img

cibum team

Το 2017, τα βίντεο στα οποία ο Τούρκος σεφ Nusret Gökçe ράντιζε από ψηλά με χοντρό αλάτι το κρέας έγιναν viral. Ο Gökçe απέκτησε γρήγορα ένα παγκόσμιο fanbase και ένα ακλόνητο ψευδώνυμο: «Salt Bae».

Ο ενθουσιασμός του διαδικτύου με την κομψή τεχνική μπαχαρικών του Gökçe υποδηλώνει ότι υπάρχει κάτι εγγενώς ικανοποιητικό στο να βλέπεις αλάτι και άλλα μπαχαρικά να «καταβρέχουν» το φαγητό από απόσταση.

Σύμφωνα με το mentalfloss.com, προσθέτει μια συγκεκριμένη κομψότητα στη διαδικασία και σας δίνει επίσης μια επιπλέον στιγμή για να εκτιμήσετε την τέχνη του μαγειρέματος. Αλλά οι σεφ δεν αρωματίζουν το φαγητό από ψηλά, μόνο όταν υπάρχει κοινό που εντυπωσιάζεται από αυτό. Υπάρχει και άλλος ένας λόγος.

Όπως εξηγεί το The Kitchn, το κάνουν επειδή το ύψος καθιστά ευκολότερο να πασπαλίζετε πιο ομοιόμορφα βότανα και μπαχαρικά πάνω από ένα πιάτο. Εάν μαγειρεύετε κάτι που απαιτεί πολύ ανακάτεμα, αν προσθέσετε πχ το κύμινο από ψηλά είναι πιο σίγουρο να κατανεμηθει ομοιόμορφα και χωρίς πολύ κόπο. 

Ενώ το «κόλπο» έχει νόημα θεωρητικά, ίσως αναρωτιέστε πόσο καλά λειτουργεί στην πραγματικότητα της οικιακής κουζίνας.

Οι ερευνητές στο Cook’s Illustrated πραγματοποίησαν ένα πείραμα όπου έριξαν μαύρο πιπέρι στο στήθος κοτόπουλου από τρία ύψη: 10 εκατοστά, 20 εκατοστά και 30 εκατοστά. Το πασπάλισμα των 30 εκατοστών ε΄δωσε το πιο καλό αποτέλεσμα.

 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Προσοχή: Μικροπλαστικά στα τρόφιμα από τις σανίδες κοπής!

Επιστημονική μελέτη προσδιορίζει τις πλαστικές σανίδες κοπής ως μια ουσιαστική πηγή μικροπλαστικών στα τρόφιμα, η οποία απαιτεί προσοχή.

Junk food και Junk news: Ο συνδυασμός που… “σκοτώνει”!

Η κοινή βάση μεταξύ junk food και junk news και η ανάγκη να υιοθετηθεί μια κουλτούρα info-fitness και μια παιδεία ενημέρωσης, σύμφωνα με την ειδικό Vanessa Otero.

Ανακάλυψη: Βρέθηκε η σούπερ λευκή χρωστική που θα αντικαταστήσει το διοξείδιο του τιτανίου από το… «Finding Nemo»

Ουσία της γαρίδας Pacific Cleaner, γνωστή και ως Jacques από την ταινία με το ψαράκι Nemo αντικαθιστά το Ε171 λύνοντας τα χέρια της βιομηχανίας.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα