Είναι απλώς μια φιλική χειρονομία ή κρύβεται κάποιο άλλο κίνητρο πίσω από αυτό;
Παραγγείλατε το ποτό σας στο μπαρ και σας το σερβίρουν με ένα μπολ αλατισμένα φιστίκια ή πατατάκια… Όχι, δεν το κάνουν ως ένδειξη καλή φιλοξενίας… Πίσω από το έξτρα κέρασμα, υπάρχουν σοβαροί λόγοι και μάλιστα με επιστημονική υπόσταση!
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | “Φονικός” συσκευασμένος χυμός σκοτώνει 11 ανθρώπους – Ήταν μολυσμένος με λιστέρια (φωτο)
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τι συμβαίνει όταν μουλιάζεις τη βρώμη
1. Δημιουργούν δίψα
Τα αλατισμένα φιστίκια ή τα πατατάκια σε συνδιασμό με το αλκοόλ δημιουργούν δίψα. Δεδομένου ότι υπάρχει υπερβολική ποσότητα αλατιού σε αυτά, τείνουν να αφυδατώνουν το σώμα κι έτσι καταλήγετε να παραγγέλνετε περισσότερο αλκοόλ… Αυτό ακριβώς δηλαδή που θέλει να κάνετε το μπαρ!
2. Είναι τραγανά και εθιστικά
Τρώγονται εύκολα, είναι εξαιρετικά τραγανά και εθιστικά καθώς διεγείρουν τους υποδοχείς ευχαρίστησης του εγκεφάλου και κάνουν την εμπειρία του ποτού πιο ευχάριστη. Το νάτριο (αλάτι) και το λίπος προκαλούν απελευθέρωση ντοπαμίνης, του νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται με την ευχαρίστηση και την επιθυμία. Να ένας ακόμη λόγος να συνεχίσει να παραγγέλνεις!
3. Επιβραδύνει την απορρόφηση του αλκοόλ στο αίμα
Ένας άλλος λόγος για τον οποίο τα σερβίρουν αλατισμένα φιστίκια και πατατάκια είναι ότι επιβραδύνουν την απορρόφηση του αλκοόλ στο αίμα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Δηλαδή, δε θα μεθύσετε γρήγορα και θα συνεχίσετε να παραγγέλνετε. Άντε, άσπρο πάτο!
Προσφέρονται επισης και όξινα…οξύ συν αλκοολη. εστέρας..κάτι σαν σαπούνι…άλας συν αλκοολη δίνει άλας..οπότε όξινα και αλατισμένα μειώνουν την επίδραση της αλκοόλης σε σχέση με άδειο στομαχι