Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Ε.Ε. έδωσε το πράσινο φως για το φυτικό αυγό JUST Egg

ΑρχικήΝέαΗ Ε.Ε. έδωσε το πράσινο φως για το φυτικό αυγό JUST Egg
spot_img

Το βασικό συστατικό για τα φυτικά εναλλακτικά προϊόντα αυγών της Eat Just, με έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, έχει λάβει έγκριση από την ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τη διατροφή της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA). Το ορόσημο αυτό θέτει τις βάσεις για κυκλοφορία του JUST Egg το 2022, μετά την ολοκλήρωση της αναθεώρησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εστάλη στο Green Queen.

Η πρωτεΐνη του φασολιού Mung (η γνωστή μας ροβίτσα) είναι το βασικό συστατικό στα φυτικά προϊόντα αυγών της Eat Just. Στη δημοσιευμένη γνώμη της, η EFSA δήλωσε ότι οι πρωτεΐνες φασολιού mung, οι οποίες βρίσκονται στο υγρό αυγό και στα κατεψυγμένα προϊόντα αυγών της Eat Just, είναι “ασφαλείς στις προτεινόμενες συνθήκες χρήσης”. Με τη γνώμη αυτή, η JUST Egg περνάει επιτυχώς από την ειδική επιτροπή της EFSA για την αξιολόγηση της ασφάλειας της διατροφής, των νέων τροφίμων και των αλλεργιογόνων τροφίμων.

Η εταιρεία αναφέρει ότι συνεργάστηκε με επιτυχία με την analyze & realize GmbH, έναν κορυφαίο ρυθμιστικό συμβουλευτικό οργανισμό με εξειδίκευση στα φυσικά υγιεινά προϊόντα, σχετικά με τη συλλογή νέων φακέλων τροφίμων και την υποβολή τους στην EFSA.

Μια παγκόσμια εξάπλωση

Η έκθεση της EFSA θέτει τις βάσεις για να κυκλοφορήσει η Eat Just τα προϊόντα JUST Egg στην Ευρώπη στα μέσα του 2022, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου αυτής της εβδομάδας. Η αρχική ημερομηνία-στόχος για ένα ευρωπαϊκό λανσάρισμα ήταν το 2021, με την εταιρεία να λέει ότι θα πουλήσει τα προϊόντα της πρώτα στη Γερμανία, την Ιταλία και την Ολλανδία. Οι λόγοι της καθυστέρησης δεν έχουν δημοσιοποιηθεί προς το παρόν, και δεν είναι σαφές εάν οι συγκεκριμένες αγορές εξακολουθούν να είναι αυτές με τις οποίες η Eat Just θα αρχίσει να συνεργάζεται μόλις λάβει το πράσινο φως για την Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, η Eat Just έχει επεκτείνει δυναμικά τον αριθμό των αγορών στις οποίες λανσάρεται το JUST Egg. Εκτός από τις ΗΠΑ, τα προϊόντα είναι πλέον διαθέσιμα σε εθνικό επίπεδο σε ολόκληρο τον Καναδά. Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία εισήλθε για πρώτη φορά και στην αφρικανική αγορά. Στην Ασία, η Eat Just κατασκευάζει μια μονάδα παραγωγής στη Σιγκαπούρη, έτσι ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει περισσότερες αγορές σε όλη την ήπειρο. Το JUST Egg είναι ήδη διαθέσιμο στη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη, το Χονγκ Κονγκ και την ηπειρωτική Κίνα.

Μεγάλο μέρος της προσοχής έχει επικεντρωθεί στο τμήμα GOOD Meat της εταιρείας, το οποίο αναπτύσσει καλλιεργημένο κρέας (κοτόπουλο προς το παρόν), το οποίο ελπίζει τελικά να φέρει στα ράφια λιανικής πώλησης και τα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο. Το 2020, η Eat Just κέρδισε τη διάκριση να είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που κέρδισε κανονιστική έγκριση για την πώληση καλλιεργημένου κρέατος. Από τότε, έχει συνάψει συνεργασίες με μερικά εστιατόρια στη Σιγκαπούρη, όπου διατίθεται καλλιεργημένο κρέας κοτόπουλου σε μπουκιές. Πιο πρόσφατα, η Eat Just ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή μονάδας παραγωγής στην περιοχή MENA.

Ωστόσο, όπως δείχνουν οι πρόσφατες παγκόσμιες επεκτάσεις για το JUST Egg, η εταιρεία θα συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα στο τμήμα πρωτεϊνών με βάση τα φυτά. και ταυτόχρονα θα αναπτύξει τη στρατηγική της για το καλλιεργημένο κρέας.

Ανοίγοντας το δρόμο για την Ευρώπη

Σύμφωνα με στοιχεία της Nielsen για τα φυτικά τρόφιμα στην Ευρώπη, οι λιανικές πωλήσεις φυτικών τροφίμων ανήλθαν σε 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ το 2020, δηλαδή 28% υψηλότερες από το 2019 και 49% υψηλότερες από το 2018.

“Φέρνοντας το JUST Egg στην Ευρώπη, και σε εκατομμύρια καταναλωτές που επιλέγουν μια υγιέστερη, πιο βιώσιμη προσέγγιση στο φαγητό, θα είναι ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα για την εταιρεία μας”, ανέφερε σε δήλωσή του ο Josh Tetrick, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Eat Just. “Εκτιμώ τη σκληρή δουλειά της ομάδας μας και, το πιο σημαντικό, τη σύνεση και την αυστηρότητα της επιτροπής της EFSA που οδήγησε σε αυτή την ιστορική έγκριση ασφαλείας”.

Η εταιρεία αναφέρει ότι συνεργάζεται επίσης ενεργά με την Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου πάνω σε μια ρυθμιστική πορεία προς την αγορά.

Πηγή: Green Queen

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο