Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Ευρωπαίοι μειώνουν την κατανάλωση αλκοόλ λόγω της ακρίβειας

ΑρχικήΝέαΗ Ευρωπαίοι μειώνουν την κατανάλωση αλκοόλ λόγω της ακρίβειας
spot_img

Σύμφωνα με νέα έρευνα, στην Ευρώπη τον τελευταίο καιρό έχει σημειωθεί μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ λόγω της ακρίβειας και του πληθωρισμού.

Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της IWSR Drinks Market Analysis βρετανικής εταιρείας ερευνών, που παρακολουθεί τη βιομηχανία αλκοολούχων ποτών σε περισσότερες από 160 χώρες στον κόσμο, η οικονομική κατάσταση των καταναλωτών επηρεάζει βαθιά την ζήτηση για αλκοολούχα ποτά. Κυρίως οι καταναλωτές στην Ευρώπη, είναι πιο προσεκτικοί, προσπαθώντας να εξοικονομήσουν χρήματα καθώς το κόστος διαβίωσης αυξάνεται και ο πληθωρισμός διαβρώνει τους μισθούς. Οι προϋπολογισμοί για το αλκοόλ συμπιέζονται μαζί με άλλα μη απαραίτητα είδη, όπως τα προπαρασκευασμένα γεύματα και τα σνακ. Σε αγορές όπως η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, σχεδόν οι μισοί καταναλωτές ισχυρίζονται ότι επιλέγουν να μην πίνουν αλκοόλ τουλάχιστον σε ορισμένες περιπτώσεις. Οι ασιατικές αγορές είναι γενικά πιο δυναμικές, με τους καταναλωτές στην Ινδία και την Κίνα να είναι πολύ πιο θετικοί για τη ζωή και τα οικονομικά.

Στις περισσότερες αγορές, από το ένα τρίτο έως το 40% των καταναλωτών λένε ότι θα περιμένουν την έκπτωση της αγαπημένης τους μάρκας πριν αγοράσουν, φτάνοντας σε πάνω από το 50% των καταναλωτών σε αγορές όπως η Βραζιλία, η Νότια Αφρική και το Μεξικό.

Η έκθεση αποκάλυψε επίσης ότι οι νεότεροι καταναλωτές σε νόμιμη ηλικία κατανάλωσης οινοπνεύματος είναι πολύ πιο πιθανό να μετριάσουν την κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με τους μεγαλύτερους καταναλωτές. Ταυτόχρονα οι πότες οινοπνευματωδών ποτών όπως το ουίσκι και το κονιάκ, καθώς και κατηγορίες όπως η τεκίλα και η σαμπάνια, είναι πολύ πιο πιθανό να πουν ότι ξοδεύουν περισσότερα για αυτά τα ποτά από ό,τι οι πότες μπύρας, ποτών (RTD) και κρασιού.

Να σημειωθεί ότι οι ηλεκτρονικές πωλήσεις αλκοολούχων ποτών διεθνώς αναμένεται να καταγράψουν ραγδαία άνοδο τα επόμενα χρόνια.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα