Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πως οι επιστήμονες κατάφεραν να αλλάξουν την διατροφική συμπεριφορά των καταναλωτών

ΑρχικήΕπιστήμηΠως οι επιστήμονες κατάφεραν να αλλάξουν την διατροφική συμπεριφορά των καταναλωτών
spot_img

Ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος για να ενθαρρυνθούν θετικές αλλαγές στον τρόπο ζωής, σύμφωνα με ερευνητές του Rutgers.

Η διδασκαλία των καταναλωτών, να παρατηρούν και να τεκμηριώνουν πώς αισθάνονται μετά την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων, μπορεί να είναι ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος για να ενθαρρυνθούν θετικές αλλαγές στον τρόπο ζωής, σύμφωνα με ερευνητές του Rutgers.

Οι ερευνητές «επιστράτευσαν» 58 ανθρώπους στους οποίους δόθηκαν οδηγίες-συμβουλές πως να ετοιμάζουν υγιεινές συνταγές πρωινού και ζητήθηκε να παρατηρήσουν, να τεκμηριώσουν και να προβληματιστούν για το πώς ένιωσαν μετά το φαγητό. Εκτός από τις οδηγίες προετοιμασίας γευμάτων, στους συμμετέχοντες δόθηκαν διατροφικοί πόροι, ενθάρρυνση και μια πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ τους.

Μετά την πρόκληση των 10 ημερών, οι συμμετέχοντες ολοκλήρωσαν μια έρευνα που περιγράφει λεπτομερώς τις εμπειρίες τους και εάν οι διατροφικές τους συνήθειες είχαν αλλάξει μετά την καταγραφή των επιδράσεων των νέων γευμάτων.

  • Το 86% των συμμετεχόντων είπε ότι ήταν σίγουροι ότι θα άλλαζαν τις διατροφικές τους συνήθειες μετά το πρόγραμμα
  • Το 84% είπε ότι θα έτρωγε μεγαλύτερη ποικιλία τροφίμων
  • Το 46% είπε ότι θα έτρωγε περισσότερες φυτικές ίνες.
  • Το 62% είπε ότι σχεδίαζε να ετοιμάσει φαγητό σε μεγαλύτερες μερίδες από το προηγούμενο βράδυ προκειμένου να βελτιώσει τις διατροφικές του συνήθειες.

Αυτή η μέθοδος που ονομάζεται How You Feel is Data® , αποτελεί πυλώνα της εκπαιδευτικής προσέγγισης του Eating for Your Health, αντιπροσωπεύοντας τη σύνδεση μεταξύ του τρόπου με τον οποίο το φαγητό επηρεάζει τόσο το σώμα όσο και τον εγκέφαλο ως ένα σημαντικό βήμα για μια πιο υγιεινή ζωή.

«Ενώ η αλλαγή συμπεριφοράς μπορεί να είναι δύσκολη, αυτή η μελέτη δείχνει ότι η παρατήρηση, το ημερολόγιο και η αυτοανακάλυψη μπορούν να υποστηρίξουν τη διαδικασία και να βελτιώσουν τη μακροπρόθεσμη υγεία των ασθενών», δήλωσε η Marion Reinson, εκτελεστική διευθύντρια του Eating for Your Health . «Το να πειραματιστείτε με τροφές και συνταγές και να ακούτε και να κατανοείτε την αντίδραση του σώματός σας είναι ένα αυτοκατευθυνόμενο, αποτελεσματικό, προληπτικό πρώτο βήμα προς την ανακάλυψη ενός βιώσιμου και σταθεροποιητικού τρόπου διατροφής που λειτουργεί για εσάς».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα εγκύκλιος του Υπ. Υγείας για τους ελέγχους ενόψει Πάσχα – Αυστηροί έλεγχοι και στους delivery

Το Υπουργείο Υγείας ζητά από τους επιθεωρητές αυστηρότητα ως προς την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών όρων και προϋποθέσεων.

Γιατί οι καταναλωτές προτιμούν το εμφιαλωμένο από το νερό βρύσης;

Οι προσπάθειες της ΕΕ για στροφή των Ευρωπαίων στο νερό βρύσης και η λόγοι της προσήλωσης των καταναλωτών στο εμφιαλωμένο.

Καταναλωτής: Οι υψηλές τιμές οδηγούν σε επικίνδυνες πρακτικές ασφάλειας τροφίμων

Έρευνα έδειξε πως οι αυξανόμενες τιμές ωθούν τους ανθρώπους να αναλαμβάνουν περισσότερους κινδύνους για την ασφάλεια των τροφίμων προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα