Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
17.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Γ. Χονδρολέου εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΗ Γ. Χονδρολέου εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων
spot_img

Η Ελλάδα αποκτά και πάλι Εθνική Συντονίστρια του ΥΠΑΑΤ στον FAO.

Η Ελλάδα αποκτά και πάλι Εθνικό Συντονιστή για μετάβαση αγροδιατροφικών συστημάτων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων (FAO), μια θέση που παρέμενε κενή τα τελευταία 5 χρόνια.

Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Συντονίστρια του ΥΠΑΑΤ στον FAO τοποθετείται η κυρία Γεωργία Χονδρολέου.

Την απόφαση του υπουργού ενέκρινε ομόφωνα το ΔΣ του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης  επίσκεψής του στη Ρώμη στις 13 Νοεμβρίου και τη συνάντηση που είχε με τον Γενικό Διευθυντή του FAO Qu Donguy, ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε δεσμευτεί ότι το ΥΠΑΑΤ θα τοποθετήσει άμεσα Συντονιστή στον FAO, ζήτημα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και  πέντε χρόνια. Βασικό έργο της Συντονίστριας Γεωργίας  Χονδρολέου θα είναι να παρακολουθεί και να ενσωματώνει τις αποφάσεις του Οργανισμού στην εθνική πολιτική.

Η Διεθνής Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας, (Food and Agriculture Organization, FAO) ιδρύθηκε το 1945 ως φορέας των Ηνωμένων Εθνών και η Ελλάδα είναι ένα από τα 44 ιδρυτικά μέλη του Οργανισμού.

Ο FAO είναι ένας εξειδικευμένος οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών που ηγείται των διεθνών προσπαθειών για την καταπολέμηση της πείνας και διαθέτει 195 μέλη (194 χώρες και την Ευρωπαϊκή Ένωση).

Οι τρεις βασικοί στόχοι του οργανισμού είναι:

  1. H εξάλειψη της πείνας, της επισιτιστικής ανασφάλειας και του υποσιτισμού.
  2. H εξάλειψη της φτώχειας και την προώθηση της οικονομικής και κοινωνικής προόδου για όλους και,
  3. H βιώσιμη διαχείριση και χρήση των φυσικών πόρων, συμπεριλαμβανομένων της γης, του νερού, του αέρα, του κλίματος και των γενετικών πόρων προς όφελος των σημερινών και των μελλοντικών γενεών.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει προσκαλέσει τον Γενικό Διευθυντή του FAO Qu Donguy στην Ελλάδα για να εγκαινιάσει την Έκθεση Agrotica 2024 που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη από 1-4 Φεβρουαρίου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Γεωργία Χονδρολέου είναι Ειδικός Επιστήμονας στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.). Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Δημόσια Διοίκηση και Δημόσια Πολιτική στο Πανεπιστήμιο του York (Μ. Βρετανία), απ΄ όπου έλαβε και το διδακτορικό της δίπλωμα. Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μπάκαλα και του Πανεπιστημίου του York. Εργάστηκε ως Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Northumbria (Μ. Βρετανία) και ως Ειδική Μεταδιδακτορική Υπότροφος στο Πανεπιστήμιο του York με υποτροφία του Economic and Social Research Council (ESRC).

Έχει επίσης εργασθεί ως επιστημονική συνεργάτιδα στο Υπουργείο Πολιτισμού και στη Βουλή των Ελλήνων. Από το 2004 ανήκει στο Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό (Σ.Ε.Π.) του Ε.Α.Π., όπου έχει διδάξει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και έχει αναλάβει την επίβλεψη διπλωματικών εργασιών. Επίσης, έχει διδάξει στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, έχει παρουσιάσει ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει στα ελληνικά και στα αγγλικά σε θέματα δημόσιας διοίκησης, δημοσίων πολιτικών και διακυβέρνησης.

Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε συλλογικούς τόμους, σε σειρά πρακτικών διεθνών συνεδρίων, καθώς και στα περιοδικά «The British Journal of Politics and International Relations», «Parliamentary Affairs», «International Journal of Public Sector Management», «Επιθεώρηση Διοικητικής Επιστήμης».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα