Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
28.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Γερμανία επεκτείνει την ετικέτα προέλευσης σε όλα τα είδη κρέατος

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΗ Γερμανία επεκτείνει την ετικέτα προέλευσης σε όλα τα είδη κρέατος
spot_img

Επικρίσεις στην ΕΕ για καθυστέρηση στην εφαρμογή της ετικέτας προέλευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Γερμανική κυβέρνηση ψήφισε τον κανονισμό για την επέκταση της υποχρεωτικής ετικέτας προέλευσης για το κρέας. Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Υπουργείου Τροφίμων και Γεωργίας της Γερμανίας, ο Κανονισμός θα τεθεί σε ισχύ σε έξι μήνες. Μέχρι τώρα η ετικέτα προέλευσης ήταν υποχρεωτική μόνο για το προσυσκευασμένο κρέας και το μη συσκευασμένο βόειο κρέας, αλλά τώρα επεκτείνεται και σε μη συσκευασμένο χοιρινό πουλερικά, πρόβειο και κατσικίσιο κρέας. Υπενθυμίζεται πως η Γερμανία έχει εφαρμόσει και ετικέτα για την καλή διαβίωση των ζώων από τον Οκτώβριο του 2022.

- Advertisement -

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Cem Özdemir εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την απόφαση: “Όταν οι καταναλωτές ψωνίζουν κρέας, θέλουν να μάθουν πώς ανατράφηκε το ζώο και από πού προέρχεται. Έχουμε πλέον κάνει και τα δύο δυνατά – και με αυτόν τον τρόπο, συναντάμε πολύ καιρό – πάγια ζήτηση από αγρότες και καταναλωτές».

Ο υπουργός μάλιστα επέκρινε τη στάση της ΕΕ, ότι η διαδικασία αντιμετώπισε καθυστερήσεις λόγω της αποτυχίας της Επιτροπής να υποβάλει πρόταση κανονισμού σε επίπεδο ΕΕ. Ο Özdemir τόνισε τη σημασία της υποστήριξης των Γερμανών αγροτών, ειδικά εκείνων με μικρές και μεσαίες εκμεταλλεύσεις, διασφαλίζοντας ότι θα έχουν την ευκαιρία να ευδοκιμήσουν στην αγορά. Το «Made in Germany» αναγνωρίζεται επίσης από τους καταναλωτές ως ένδειξη ποιότητας στο κρέας. Αντιπροσωπεύει την καλή διαβίωση των ζώων, τους δίκαιους μισθούς και την προστασία των φυσικών μας πόρων», τόνισε ο Özdemir.

Η Ιταλία έχει ήδη υιοθετήσει κανονισμό για τον προσδιορισμό της προέλευσης των ντοματών που χρησιμοποιούνται στη σάλτσα ντομάτας, το ρύζι και το σκληρό σιτάρι στα ζυμαρικά, ενώ άλλα κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και της Φινλανδίας, έχουν θεσπίσει ένα σύστημα για το γάλα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα