Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου, 2024
14 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Γερμανία επεκτείνει την ετικέτα προέλευσης σε όλα τα είδη κρέατος

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΗ Γερμανία επεκτείνει την ετικέτα προέλευσης σε όλα τα είδη κρέατος
spot_img

Επικρίσεις στην ΕΕ για καθυστέρηση στην εφαρμογή της ετικέτας προέλευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Γερμανική κυβέρνηση ψήφισε τον κανονισμό για την επέκταση της υποχρεωτικής ετικέτας προέλευσης για το κρέας. Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Υπουργείου Τροφίμων και Γεωργίας της Γερμανίας, ο Κανονισμός θα τεθεί σε ισχύ σε έξι μήνες. Μέχρι τώρα η ετικέτα προέλευσης ήταν υποχρεωτική μόνο για το προσυσκευασμένο κρέας και το μη συσκευασμένο βόειο κρέας, αλλά τώρα επεκτείνεται και σε μη συσκευασμένο χοιρινό πουλερικά, πρόβειο και κατσικίσιο κρέας. Υπενθυμίζεται πως η Γερμανία έχει εφαρμόσει και ετικέτα για την καλή διαβίωση των ζώων από τον Οκτώβριο του 2022.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Cem Özdemir εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την απόφαση: “Όταν οι καταναλωτές ψωνίζουν κρέας, θέλουν να μάθουν πώς ανατράφηκε το ζώο και από πού προέρχεται. Έχουμε πλέον κάνει και τα δύο δυνατά – και με αυτόν τον τρόπο, συναντάμε πολύ καιρό – πάγια ζήτηση από αγρότες και καταναλωτές».

Ο υπουργός μάλιστα επέκρινε τη στάση της ΕΕ, ότι η διαδικασία αντιμετώπισε καθυστερήσεις λόγω της αποτυχίας της Επιτροπής να υποβάλει πρόταση κανονισμού σε επίπεδο ΕΕ. Ο Özdemir τόνισε τη σημασία της υποστήριξης των Γερμανών αγροτών, ειδικά εκείνων με μικρές και μεσαίες εκμεταλλεύσεις, διασφαλίζοντας ότι θα έχουν την ευκαιρία να ευδοκιμήσουν στην αγορά. Το «Made in Germany» αναγνωρίζεται επίσης από τους καταναλωτές ως ένδειξη ποιότητας στο κρέας. Αντιπροσωπεύει την καλή διαβίωση των ζώων, τους δίκαιους μισθούς και την προστασία των φυσικών μας πόρων», τόνισε ο Özdemir.

Η Ιταλία έχει ήδη υιοθετήσει κανονισμό για τον προσδιορισμό της προέλευσης των ντοματών που χρησιμοποιούνται στη σάλτσα ντομάτας, το ρύζι και το σκληρό σιτάρι στα ζυμαρικά, ενώ άλλα κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ελλάδας και της Φινλανδίας, έχουν θεσπίσει ένα σύστημα για το γάλα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Και άλλος σπάνιος τύπος σαλμονέλας σε Ιταλική ρόκα

Νέα ειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο από ρόκα προέλευσης Ιταλίας.

Ετικέτες τροφίμων: Ευρωπαϊκή έκθεση διαπιστώνει απάτη και παραπλάνηση των καταναλωτών

Τα κενά στη νομοθεσία επιτρέπουν τη χρήση ισχυρισμών υγείας ακόμη και σε προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ζάχαρη ή/και αλάτι.

Η ποικιλία πεπονιού που έχει προκαλέσει πάνω από 3.000 τροφικές δηλητηριάσεις

Από τους τέσσερις τύπους πεπονιών που έχουν συνδεθεί με τροφιμογενείς επιδημίες, τα πεπόνια cantaloupes ήταν τα πιο συχνά εμπλεκόμενα (67%) ως όχημα μετάδοσης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο